«Те, що відбувається сьогодні на теренах Східної України є Страсною п’ятницею нашого українського буття…» − Глава УГКЦ для «5 каналу»
  • Пон, 21/04/2014 - 19:38

Те, що відбувається сьогодні в Україні, зокрема в її східній частині, є періодом Страсної п’ятниці нашого українського буття.

При цій нагоді висловлюю глибоку пошану до наших братів і сестер, що живуть на теренах Східної України, і, можливо, думають дещо інакше, аніж люди в Центральній, чи Західній Україні, вважають російську мову своєю рідною. Ми є діти однієї і тієї ж землі і ніхто чужий не допоможе нам краще жити.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у традиційному великодньому інтерв’ю для «5 каналу», яке вийшло в ефір 20 квітня 2014 року, у день Пасхи.

Обставини, які зараз переживає Україна, він порівнює із Страсною п’ятницею, тому, що український народ, як і Ісус Христос, став каменем спотикання для багатьох: «Тоді серця багатьох людей стали жорстокими. Люди, побачивши зневаженого Христа, не впізнали у Ньому Бога і кричали: «Розіпни Його!» Десь подібно сьогодні поводяться з нашою країною». 

Блаженніший Святослав зазначив, що першими словами, якими Ісус вітає своїх учнів, є слова: «Мир вам». «Хочу сказати до усіх тих, у кого «озлобилося» серце: «Мир вам». Нехай мир переможе війну! Гадаю, після Великодньої п’ятниці із силою Воскресіння Христового наступить пасхальна радість», − продовжив Верховний Архиєпископ УГКЦ.

Він також додав, що хотів би, щоб усі християни, не залежно від їхньої конфесійної приналежності, стали носіями примирення, яке «завжди має шанси перемогти спокусу війни, спокусу застосування сили».

«Відкриваю до всіх вас обійми і бажаю вам миру, бо Христос воскреслий є посеред нас», − завершив свою думку Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ