Тисячі людей на Римській Демонстрації за Життя-2023
  • Втр, 23/05/2023 - 11:19

Тисячі людей зібралися, щоб пройти вулицями Рима у суботу, 20 травня, та свідчити про святість людського життя в 11-й Національній італійській Демонстрації за Життя, що відбувається щороку 22 травня (у день прийняття в Італії сумнозвісного закону про аборти 1978 року).

Несучи банери з цьогорічним девізом «Scegliamo la vita», тобто «Ми обираємо життя», прихильники життя пройшли від римської площі Пьяцца делла Републіка повз папську базиліку Санта Марія Маджоре (де під головним вівтарем розміщено для вшанування дерево з ясел Христа) до площі папської Латеранської базиліки Св. Івана (першої церкви, побудованої в Римі після того, як Костянтин узаконив християнство, і папської катедри).

Featured Image

Захоплені натовпи молоді, священників, братів-монахів, семінаристів і сестер-монахинь, а також сім'ї з маленькими дітьми приєдналися до демонстрації, голосно співаючи італійською мовою, молячись на вервиці та вболіваючи за життя. Марш очолив оркестр барабанщиць і поліцейський ескорт. Зокрема, був присутній румунський православний єпископ, повідомляє LifeSiteNews.

Як зазначає сайт Римської демонстрації за життя, демонстрація має на меті «нагадати всьому суспільству, що «визнання гідності, що належить кожному члену людської родини, становить основу свободи, справедливості та миру у світі» (Загальна декларація прав людини, 10.12.1948) і що дитина «потребує особливого захисту та догляду, включаючи належний правовий захист, як до, так і після народження» (Конвенція про права дитини, 20.11.1989).

У Латеранській базиліці після pro-life-свідчень італійських сімей Массімо Ґандольфіні, відвертий лідер руху за життя, за сім’ю в Італії та президент Асоціації Дня Сім’ї, виголосив потужну промову, в якій він згадав апостолів та Івана Павла ІІ як свідчення необхідності захищати, підтримувати і плекати красу і святість людського життя.

«Ми проти культури відкидання», — заявив Ґандольфіні. «Перед обличчям антропологічної диверсії, яку ми переживаємо, коли деякі цінності більше не сприймаються як належне, а радше замовчуються, є люди, які хочуть дати голос беззахисним, починаючи з дітей в утробі матерів, неповносправних, стражданню мігрантів і невиліковно хворих часто в надзвичайно крихких умовах».

Минулого року Ґандольфіні так само заявив: «Існує сильна потреба відродити надію, надію на життя, надію на нову історію, яка ставить право на життя у центрі. Без права на життя, першого і основного права кожного громадянського суспільства, вся будівля прав людини руйнується, породжуючи ту культуру смерті, що приносить врожай невинних жертв у нашій країні та в усьому світі».

Понад шість мільйонів немовлят втратили життя внаслідок аборту в Італії після його легалізації в 1978 році відповідно до закону, який Архиєпископ Вінченцо Палья, президент Папської Академії Життя, минулого серпня назвав «стовпом нашого соціального життя». У відповідь на це Академія Людського Життя і Сім’ї Івана Павла ІІ закликала прелата подати у відставку або щоб його замінили.

В Італії аборт за бажанням є законним протягом перших 90 днів вагітності, а після цього технічно законний лише у тому випадку, якщо існує небезпека для життя матері.

За словами Матері Терези з Калькутти, «поки аборти практикуються і проголошуються як право, у світі ніколи не буде справедливості чи миру».