Тисячі освітян взяли участь у спільній молитві в Зарваниці
  • Пон, 30/09/2019 - 15:24

Кілька тисяч педагогів та працівників закладів освіти зібралися 28 вересня у Марійському духовному центрі «Зарваниця», щоби взяти участь у ІХ професійній прощі освітян, яка традиційно відбувається напередодні Дня працівника освіти. На прощу до відпустового центру прибули вчителі з різних куточків Західної України: Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей. Цьогорічне паломництво приурочене 150-річчю з дня народження отця Климентія Шептицького, Праведника світу, церковного і громадського діяча.

Архиєрейську Божественну Літургію у Малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні з багатьма священниками. Звертаючись до освітян під час проповіді, владика наголосив: «Ми, дорогі освітяни, що сьогодні прибули на прощу до Зарваниці, у своїх серцях принесли також і свої сім’ї, колег по роботі, учнів, студентів. Бо не тільки ми фізично є присутні, але і всі, хто близько біля нас протягом року, протягом нашого життя».

Після Літургії єпископ привітав освітян-паломників та попросив, щоб, перебуваючи у Зарваниці  усі відчули себе однією великою родиною. «Адже ми всі, без винятку, потребуємо материнської опіки, тепла, материнського слова і саме тут Мати Божа має це для нас», – сказав владика Теодор.

Опісля відбулося водосвяття та панахида за героями та мирними жителями, які загинули у боротьбі за волю України. Також освітяни молилися Хресну дорогу, а на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим».