«Тиждень для життя» у Німеччині
  • Пон, 05/05/2014 - 10:49

Світ потребує «більше культури перебування поруч із вмираючим пацієнтом», – зазначив кардинал Райнер Маріє Велькі, Архиєпископ Берліну, на початку акції  «Тиждень для Життя», що стартувала у Німеччині. Метою цієї акції є привернення уваги до гідності людини на усіх етапах її життя. Ініціатива цієї акції виходить від Католицької Церкви, до якої двадцять років тому приєдналась також Рада Євангельської Церкви у Німеччині.

Цього року в центрі уваги акції є вмираючі особи. З огляду на дебати, що проходять в багатьох європейських країнах на тему евтаназії і гідної смерті, німецький єпископат разом з Радою Євангельської Церкви у Німеччині закликають до кращої турботи в паліативній медицині. В коментарі для берлінського радіо «RBB» кардинал Велькі зазначив, що найчастіше лікарі розповідають йому про страх пацієнтів перед болем і самотністю, а не перед самою смертю: «Тому ми потребуємо доброї паліативної медицини, щоб могти гідно супроводжувати людей при смерті. Ми потребуємо людей, які будуть посвячуватись їм професійно,  а також з турботою і чуйністю», – зазначив берлінський Архиєпископ.

Схожу думку висловив віцеголовуючий німецького єпископату, єпископ Норберт Трелле. Відкриваючи «Тиждень для Життя» під час екуменічного богослужіння, він зазначив, що місія християн полягає в тому, щоб «бути поруч з вмираючими до кінця і додавати їм надію». Єпископ Трелле чітко наголосив, що також і «зачате життя потребує спеціальної охорони».

Товариство активість за життя «Alfa» (Aktion Lebensrecht für Alle) звернулось до німецького єпископату та Ради Євангельської Церкви у Німеччині з проханням більш конкретно використовувати «Тиждень для Життя» і створювати тиск на законодавців, щоб вони змінили ліберальні постанови щодо абортів. У Німеччині вбивство ненароджених дітей впродовж перших трьох місяців після зачаття не карається законом.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va