Тиждень літнього Ораторію Дона Боско провели в одній із парафій, що на Івано-Франківщині
  • Срд, 19/06/2019 - 16:47

Нещодавно у парафії Святих Кирила і Методія в с. Крихівці, що на Івано-Франківщині, відбувся тиждень літнього Ораторію Дона Боско (або «Веселі канікули з Богом»), у якому взяли участь понад сотня дітей. Тема цьогорічного Ораторію – «Родина – Домашня Церква».

«Найбільше, що мене вразило впродовж цього тижня – це радість дітей, які приходили на Ораторій щодня і жертовність старших молодих осіб, так званих аніматорів (тих, які піклуються про дітей і про їхні душі, є керівниками груп), які терпеливо супроводжували дітей у навчаннях і змаганнях, в іграх та відпочинках, у молитвах та у співах... За цим видно постійну, часто непомітну, але дуже жертовну працю священиків, семінаристів і сестер монахинь, які посвячуються вихованню дітей і молоді протягом року», - пояснив о. Йосафат Бойко, ВС.

Учасники були поділені на чотири команди – «Віра», «Надія», «Любов» і «Софія». Кожного дня діти мали нагоду відвідувати Літургію, слухати катехитичну науку про Святі Таїнства, працювати в групах, змагатися між командами, сценізувати біблійні притчі та танцювати банси...

«Покровителем нашого парафіяльного Ораторію є святий Іван Боско або ж Дон Боско (1815-1888), якого знають у всьому світі. Це святий, який все своє життя присвятив служінню Богові через особливе жертовне служіння молоді і дітям, особливо покинутим і з вулиці. Вже традиційно, при багатьох парафіях Католицької Церкви, молодіжні і дитячі апостоляти відбуваються під покровительством саме цього святого молоді, тобто святого Дона Боско», – додав о. Йосафат Бойко, ВС.