Тижневик заходів Карітасу по протидії COVID-19
  • Пон, 13/04/2020 - 12:28

Тижневик заходів Карітасу по протидії COVID-19 з 6 по 12 квітня 2020 року.

Карітас України став інформаційним партнером COVID Challenge Hackathon

COVID Challenge Hackathon – проект для розробки технологічних рішень в боротьбі з пандемією COVID-19, запобіганню подальшому розповсюдженню коронавіруса та подолання наслідків кризи, як в Україні так і глобально.

Наша технологічна відповідь світовій пандемії COVID-19 та наслідкам кризи в Україні: https://www.wechallenge.it/covid

Мережа ресторанів Tarantino Family готуватиме обіди для бенефіціарів проекту «Домашня опіка»

З 6 квітня щодня і до кінця карантину в Києві мережа ресторанів «TARANTINO family» буде забезпечувати всіх бенефіціарів проекту «Домашня опіка» гарячими обідами.

Наразі Карітас Київ опікується 57 самотніми людьми похилого віку.

Самотніх стареньких людей щодня відвідують соціальні працівники Карітасу, які і розноситимуть їм смачні обіди.

Тернопільські волонтери шиють маски для безхатьків, а соціальне таксі Карітасу надає послуги хворим, які перебувають на гемодіалізі

«Поший маску для безпритульного» – таку акцію організували у Тернополі волонтери місцевого Карітасу. Карітас Тернопіль продовжує дбати про найбільш незахищених людей. Волонтери не лише готують для них їжу, а й дбають про медичні захисні засоби.

В умовах режиму надзвичайної ситуації, оголошеного в місті й країні у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу COVID-19, «Соціальне таксі» Карітасу Тернопіль надає послуги хворим, які перебувають на гемодіалізі.

Виклики приймаються в понеділок, середу та п’ятницю.

Запис здійснюється традиційно за моб. (098) 332-14-14

Франківський Карітас розпочинає онлайн-марафон «Як ефективно використати самоізоляцію та не довести себе до депресії»

Карітас Івано-Франківськ протягом квітня проведе ряд вебінарів за участі психологів, психотерапевтів, коучів та бізнес-тренерів. Все для того, аби допомогти людям впоратися з новими реаліями життя, що зумовили карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID 19.

Карітас Ужгород працює в умовах карантину і допомагає одиноким пристарілим особам

Минулого тижня 60 бабусь і дідусів отримали продуктові пакети.

Щоб дізнатись про роботу Карітасу та щоб допомогти нам робити надалі добрі справи звертайтесь за тел. (099)388-37-38

Карітас Краматорськ запустив онлайн платформу «Територія дитинства» для дітей та батьків буферної зони

Команда фонду прагне спонукати дітей та дорослих до активної, змістовної та цікавої діяльності під час карантину, вчити проявляти себе та сприяти налагодженню онлайн комунікації.

Локації проекту: с. Орлівка, с. Берестове, с. Званівка, смт. Миронівський, смт. Луганське, с. Верхньокам’янське.

Слідкуйте за завданнями, ставте лайки та спілкуйтесь на платформі в ФБ «Територія дитинства Карітас» https://www.facebook.com/groups/1301444203380396/

Меценати Хмельницького регіону та Карітас Хмельницький об'єднали свої зусилля, щоб підтримати найбільш уразливих мешканців

В цей час різко зросла кількість осіб, що звертаються за допомогою. В умовах загрози пандемії, карантину та слабкої економіки багато людей втратили роботу, починаються скорочення, затримки із заробітними платами. Це все веде до збільшення кількості людей, які поповнюють лави тих, хто за межею бідності.
Щотижня Карітас Хмельницький надає благодійну адресну допомогу у вигляді продуктів харчування, побутової хімії, засобів особистої гігієни усім потребуючим. А це близько 80 наборів на тиждень. Допомога відбувається завдяки небайдужим підприємцям, які активно підтримують нас та наших підопічних. Серед них Ігор та Тетяна Гончар (ІТ Еліт Вітамін), Підлісний Віктор Іванович (ТОВ «ВІВА МІЛК»), Сергій Стафєєв та Інна Малинівська.

Під час карантину Карітас Маріуполь допомагає селянам медикаментами та продуктовими наборами

Ліки, тверде паливо, продукти харчування… На жаль, багатьом літнім селянам, плануючи свій бюджет, доводиться обирати між трьома, здавалося б, найнеобхіднішими статтями розходів. Бо відразу на все просто не вистачає грошей.

Для тих, кому найважче, фахівці Карітасу Маріуполь реалізують медичний напрямок проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України».

Проект діє з 2016 року, наразі – у 2019-2021 роках – триває третя його фаза. Загалом Карітас Маріуполь охопив своєю діяльністю 15 сіл Волноваського району. Також допомагали твердим паливом, продуктовими наборами та грошовими грантами.

В реалізації медичного напрямку проекту беруть участь 10 фахівців, з них – два психологи, які працюють в телефонному режимі, три соціальних працівники та два соцпрацівники з медичного напрямку.

Важливо, що в умовах карантину реалізацію проекту не припинено. Фахівці працюють адресно, уникаючи великих скупчень людей, та використовують якісні засоби захисту. Деякі обов’язки виконують дистанційно, залучивши місцевих медиків та працівників сільрад.

Карітас Донецьк в місті Дніпро відвіз миючі засоби та пральний порошок до лікарень міста

Цього тижня команда Карітасу Донецьк в місті Дніпро доставила миючі засоби та пральний порошок до лікарень міста:

КНП «Міська клінічна лікарня N4» ДМР,

КНП «Міська клінічна лікарня N21» ім.Проф.Є.Г.Попкової» ДМР,

КНП «Міська клінічна лікарня N16» ДМР,

паліативне відділення ДМР №16.

Частину побутової хімії передали партнерським благодійним організаціям БО «БТ «Мережа 100 відсотків життя Дніпро», «Карітас Кривий ріг».

Карітас Житомир у співпраці з Food Bank Ukraine продовжує надавати допомогу молокопродуктами найбільш вразливим до коронавірусу верствам населення

У селах Чуднівського району допомогу отримали близька двісті п'ятдесят потребуючих.

З квітня 2020 року БФ «Карітас-Житомир» розпочав активну працю у Коростишеві. Там волонтери вже зав'язали дружні стосунки з десятьма багатодітними та малозабезпеченими родина. Отримавши молокопродукти та дитяче харчування від Food Bank Ukraine волонтери доставили допомогу у домівки потребуючих. В результаті акції допомогу отримали більше 30 дітей.

Надалі волонтери планують розширити коло своїх підопічних охопивши ще більше багатодітних та малозабезпечених родин, а також долучити осіб з інвалідністю та людей похилого віку.

Карітас Сєвєродонецьк інформує місцеві громади в буферній зоні щодо небезпеки коронавірусу та роздає жителям захисні маски

Мобільна команда Карітасу Сєвєвродонецьк побувала в селищах Муратово та Боброво, Луганської області де провела «Дні інформування громади».

Селища знаходяться в ізоляції, у деяких місцевих мешканців немає телевізорів, доступ до актуальної інформації відсутній. Фахівці Карітасу відповіли на всі запитання людей про загрозу коронавірусу. Після обговорення перейшли до роздачі захисних масок для кожного жителя села, які виготовили власноруч. Також заповнили інформацією про COVID-19 дошки оголошень.

Карітас Запоріжжя залучає волонтерів до пошиття захисних масок для всіх потребуючих

Команда проекту «Простір підтримки» Карітасу Запоріжжя разом із волонтерами розпочали плідну співпрацю з метою забезпечити засобами індивідуального захисту тих, хто цього потребує.

Найближчим часом благодійники передадуть маски людям у потребі аби максимально сприяти зупиненню COVID19 не тільки в Запоріжжі, а також в області.

Реабілітаційний центр «Назарет» у зв’язку з поширенням COVID-19 прийме на карантин 50 узалежнених осіб

У загальноцерковному реабілітаційному центрі «Назарет», заснованому Карітасом Самбірсько-Дрогобицької єпархії, висловили готовність прийняти на проходження карантину 50 осіб, які страждають від алко-, нарко- чи інших залежностей. Йдеться, насамперед, про тих людей, які, проживаючи у власних домівках, можуть нести небезпеку зараження для інших членів сім’ї. На сьогодні на проходження карантину прийняли вже 5 осіб.

Контактна інформація:

+380 (98) 39-11-152 – Віктор Романчук, керівник РБ «Назарет».

Пресслужба БФ Карітас Україна