Тижневий огдяд: життя УГКЦ (28.07 – 03.08)
  • Срд, 06/08/2014 - 00:24

29 липня 2014 року:

У приміщенні фундації «Справа Патріарха Йосифа» (вул. Листопадова 7, Тернопіль) відбулася презентація першого шематизму Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Книга отримала назву «Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм». Шематизм вийшов з нагоди 25-тиліття виходу УГКЦ з підпілля та з нагоди 20-тиліття канонічного заснування Тернопільсько-Зборівської архиєпархії у видавництві ТОВ «Новий колір», а благословив його створення архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій.

У день народження Слуги Божого Митрополита Андрея, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії взяв участь у молитовному відзначенні цієї дати в родинному гнізді Шептицьких – Прилбичах. Архиєрей звершив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Під час цьогорічної  прощі насамперед молились за мир та розважали над тими воєнними викликами, в яких сьогодні знаходиться український народ.

2 серпня 2014р.:

 У селі Соколівка Пустомитіського протопресвітеріату освятили новозбудований храм Святих Бориса і Гліба. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, звершив Чин освячення храму, очолив Божественну Літургії та виголосив проповідь.

 Розпочалася Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) за мир в Україні - повідомила прес-служба Молодіжної комісії, яка організовувала пішу прощу.

У Митрополичому cоборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківська відбувся Чин архиєрейського найменування владики Йосафата (Мощича). Це один із вступних чинів архиєрейської хіротонії. Під час цього Чину новойменований владика на Євангелії складає присяги на вірність Вселенському Архиєреєві та Главі УГКЦ.

3 серпня 2014 року:

Під час  Літургії відбулася хіротонія Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Йосафата (Мощича). Святителем нового єпископа став Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями - владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, та владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

Блаженніший Святослав після Чину архиєрейського найменування дав прес-конференцію

Голова Пасторально-міграційного відділу владика Йосиф (Мілян) закликав прочан молитися за єдність і мир в Україні. Про це заявив єпископ по закінченні Божественної Літургії в самбірському храмі Різдва Богородиці, якою розпочалася ІХ Міжнародна піша проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці.

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, освятив наріжний камінь для будівництва храму сестер Воплоченого Слова в Бурштині, що на Івано-Франківщині.

 Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, взяв участь у молитовному вшануванні пам’яті о. Маркіяна Шашкевича на Білій горі, що в с. Підлисся. Єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. 

Владика Тарас (Сеньків): "Святі Таїнства - це шлях до спасіння"

Єрм. Юстин Бойко: "Праця з сім'ями розпочинається з катехитичної школи і зі сповідальниці"

"Душпастирі повинні працювати над тим, щоби вся церковна громада брала участь у таїнстві Євхаристії", - владика Василь (Тучапець)

Анонси:

10 серпня Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав візьме участь у відзначенні 1035-ї річниці Дня міста Долина та столітнього ювілею видатних долинян - кардинала Мирослава Івана (Любачівського) та доктора Омеляна Антоновича.

16–17 серпня 2014 року відбудеться II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття у крипті собору виставки, присвяченій 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

7–14 вересня 2014 р. у Брюховичах, поблизу Львова, відбудеться Синод єпископів УГКЦ на тему: «Відповідальність за Божі дари».