Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (03.07– 09.07)
  • Пон, 10/07/2017 - 20:52

«Цілі сталого розвитку» (ЦСР), ухвалені Організацією Об’єднаних Націй на період від 2015 до 2030 року, нараховують 17 глобальних цілей, четвертою з яких є якісна освіта. Обговорення шляхів досягнення цієї мети, а зокрема сприяння всеохоплюючій та справедливій освіті й навчанню протягом усього життя, стало темою зустріч на високому рівні, що відбулася у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. У зустрічі взяв участь Апостольський Нунцій та Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН архиєпископ Бернардіто Ауза.

У віці 83 років відійшов у вічність німецький кардинал і колишній Архиєпископ Кельну – Йоахім Майснер. Папа Франциск висловив свої співчуття з приводу смерті кардинала у телеграмі, яку він надіслав на ім’я кардинала Райнера Велькі, Кьольнського Архиєпископа, складаючи йому та всій місцевій Церкві співчуття з приводу відходу до вічності вислуженого архиєпископа.

Про «культуру зустрічі» говорив Святіший Отець Франциск у відеопосланні учасникам Конгресу, організованого Папською Фундацією «Scholas Occurrentes» в Єрусалимському Єврейському Університеті на тему «Між університетом та школою, будуючи мир через культуру зустрічі». Зустріч відбувалася від 2 до 5 липня і мала міжрелігійний характер. Вона зібрала 70 юнаків і дівчат з Ізраїлю, Палестини та інших країн світу.

Під час наради Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), присвяченої питанням ліцензій, та, зокрема, патентних прав на лікарські засоби, 4 липня. виступив Постійний спостерігач Святого Престолу при структурах ООН у Женеві архиєпископ Іван Юрковіч. Він зосередив свою доповідь на важливості загального доступу до ліків, що не обмежується тільки убогими країнами, але й відкиненими суспільством в багатих країнах.

7 липня Папа Франциск відправив Святу Літургію для працівників індустріального ватиканського центру, що включає електростанцію, столярню та інші майстерні. У проповіді Понтифік наголосив на тому, що Ісус Христос добре знає, що означає праця, тому Він нас чудово розуміє.

З нагоди Саміту «Великої двадцятки», який 7-8 липня відбувся у німецькому місті Гамбурзі, Папа Франциск написав послання на ім’я Ангели Меркель, Федерального Канцлера Німеччини, аби поділитися із представниками найбільших світових економік деякими думками, що лежать на його та всіх пастирів Католицької Церкви серці.

У п’ятницю Святіший Отець прийняв на аудієнції у Ватикані кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих, затвердивши для оприлюднення декрети, що стосуються деяких канонізаційних процесів. Мова йде про визнання чуда, мучеництва та геройського виміру чеснот.

Намагаючись під час літніх місяців знайти час для відпочинку від того, що обтяжує наше тіло, не забуваймо шукати справжнє полегшення у Господі. Із таким побажанням Папа Франциск звернувся до вірних у неділю, 9 липня, коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Ісусове запрошення: «Прийдіть до мене, всі втомлені та обтяжені, і знайдете полегшення душам вашим».

«З радістю вітаю Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії та благословляю праці їхньої Генеральної Капітули, яка розпочинається саме сьогодні», – цими словами Папа Франциск привітав після проказування молитви «Ангел Господній».

Радимо ознайомитись:

Відеопредставлення молитовних намірень Папи на липень

Кардинал Мюллер: Між мною і Папою немає конфлікту