Тижневий огляд: переслідування християн (02.04– 15.04)
  • Пон, 16/04/2018 - 21:02

2 квітня повідомляється, що у своєму зверненні з нагоди Великодніх свят, Принц Уельський Чарльз висловив свою підтримку християнам, котрі по всьому світу страждають через свою віру. У відео, опублікованому напередодні Паски у п’ятницю, принц висловив стурбованість усіма тими, кого переслідують на основі релігії, а особливо наголосив на проблемах, з якими стикаються християни.

У свято Світлого Христового Воскресіння за григоріанським календарем, колишній Папський нунцій в Україні, а тепер Папський нунцій у ФРН Високопреосвященний владика Архиєпископ Нікола Етеровіч відслужив св. Месу в рідному місті Пущіца на хорватському острові Брачь. У своїй проповіді владика Етеровічь наголосив на фундаментальному значені факту Христового Воскресіння для християнської віри. За цю віру багато християн зазнають сьогодні переслідувань, особливо в мусульманських країнах та на Близькому Сході.

Відповідно до інформації за 3 квітня читаємо, що у неділю Воскресіння після відправи Євхаристії в парафії Карамбії (Конго) викрали отця Целестина Нганго. Автомобіль, в якому їхав священик, зупинили по дорозі озброєні чоловіки. Отця вивезли в невідомому напрямку, а водія відпустили, наказавши йому поінформувати про цей випадок церковну владу. Генеральний вікарій єпархії Ґома повідомив, що викрадачі також залишили листа, в якому вимагають 500 тисяч доларів викупу.

4 квітня з’явилося повідомлення про те, що на півдні Пакистану, через день після того, як католицька меншина відсвяткувала Великдень, четверо членів католицької сім’ї були вбиті внаслідок збройного нападу. Смертельний напад відбувся у м. Кветта, столиці провінції Балочістан. Відповідальність за напад взяла на себе Ісламська держава.

Згідно з інформацією за 5 квітня читаємо, що окупаційна влада непідконтрольних Україні територій Луганської області продовжує релігійні переслідування євангельських християн. Так проросійські бойовики пограбували дім молитви євангельських християн-баптистів у місті Стаханові.

10 квітня повідомляється, що індійські єпископи відвідали парафії, на яких напали в Неділю Воскресіння. Вони висловили радість щодо зрілості місцевих католиків, котрі не відповіли помстою на ситуацію, що склалась.

Відповідно до інформації за 12 квітня читаємо, що через 10 років після смерті архиєпископа Мосула Паулоса Фараджа Раххо, тіло якого знайшли 13‑го березня 2008 року, відкрито його беатифікаційний процес. Він відправив молебень Хресної Дороги, й одразу після нього ісламські екстремісти його викрали. Попри старання Папи про звільнення архиєпископа, очільник халдейської спільноти Іраку був убитий, а його тіло — викинуте.