Тижневий огляд: переслідування християн (05.05 - 11.05)
  • Втр, 13/05/2014 - 12:41

Згідно з інформацією за 5 травня читаємо, що проти УГКЦ ведеться кібер-війна. Речник УГКЦ о. Ігор Яців повідомив:  «Наші сторінки: news.ugcc.org.ua та ugcc.tv зламали. Найсмішніше у цьому всьому те, що нас закликають молитися. Вони мабуть не збагнули, що це церковні ресурси, а Церква якраз молиться постійно і цим нас не налякаєш». На даний момент більшість сторінок уже знову нормально функціонують.

6 травня з’явилося повідомлення про те, що невідомі злочинці облили фарбами стіни і статуї у віденській церкві св. Карла – одному з символів столиці Австрії. Тієї ж ночі підпалили церкву в місті Брегенц на березі Боденського озера.

7 травня повідомляється, що у Південному Судані бомбардували католицьку лікарню. Американський лікар, який працює в цій лікарні, повідомив, що спочатку військовий літак «Sukhoi Su-24» скинув на лікарню п’ять бомб, а наступного дня «Antonov» - ще шість. На його думку, атака була цілеспрямованою, оскільки поблизу лікарні немає жодних військових об’єктів і вона розташована досить далеко від кордону.

Асія Бібі залишиться у камері смертників. Верховний Суд у Лахорі знову відклав розгляд апеляції щодо смертного вироку, оскільки боїться реакції ісламістів, які вже вбили двох високопоставлених політиків, що намагалися вберегти цю християнку від страти. Чергову дату початку апеляційного провадження призначено на 27 травня.

Зважаючи на те, що протягом останнього часу у двох храмах Львова сталися прикрі інциденти, в одному недруги Церкви здійснили спробу підпалу храму, а в іншому – проникли вночі в храм, розбивши попередньо вікно, та вчинили грабунок, владика Венедикт закликав взяти під нагляд храми на Львівщині.

Відповідно до інформації за 8 травня читаємо, що в Індонезії, у Західній Суматрі, невідомі підпалили католицьку церкву Успіння Пресвятої Діви Марії. Інцидент стався саме перед початком недільної Літургії. Хоча будівля серйозно пошкоджена, хрест залишився недоторканим. Поки що жодна терористична організація не взяла на себе цей інцидент. Однак припускають, що за підпалом стоять ісламісти, які дуже активні в цьому регіоні країни.

10 травня з’явилося повідомлення про те, що катовіцький Інститут національної пам’яті припинив слідство, що тривало вісім років, у справі замаху на папу Йоана Павла ІІ у травні 1981 року. В замахові турку Мехметі Алі Аґджі допомагали болгари, а представники комуністичних країн робили багато чого, аби приховати правду про лаштунки справи — ось найважливіші висновки ІНП.

11 травня повідомляється про те, що впродовж цього року вже близько 40 християнських церков різних конфесій стали жертвою нападу буддійських екстремістів. На острові Шрі-Ланка більшість населення становлять буддисти, і впродовж останніх років там посилились напади на християн і мусульман, організовані екстремістськими організаціями, в яких дуже часто провідниками є буддистські монахи.