Тижневий огляд: переслідування християн (05.06-11.06)
  • Пон, 12/06/2017 - 19:51

6 червня повідомляється, що через кілька днів після того, як терористи Ісламської держави викрали 15 людей з церкви у Мараві, Філіппіни, терористична група опублікувала відео, на якому зображено руйнування католицького храму. На відео видно, як терористи розбивають статуї, розривають портрет Папи Франциска і зрештою підпалюють храм. Бойовики належать до терористичного угрупування Мауте, що заявило про союз з ІДІЛ ще в 2015 році.

1 червня 2017 року минуло 15 років з дня мученицької смерті сестри Анни, що загинула, працюючи в парафії Покрова Пресвятої Богородиці міста Вінниця. В цей день, у храмі зібрались парафіяни на вечір пам’яті.  Вшанувати монахиню приїхали батьки пан Василь і пані Романія, а також співсестри.

З базиліки Кастельнуово в Італії вкрали реліквії засновника салезіанців Йоана Боско.

Відповідно до інформації за 7 червня читаємо, що у Пакистані стався інцидент, який викликав хвилю обурення та пролив світло на дискримінацію щодо релігійних меншин, існуючу в країні. Чистильник каналізації, християнин Ірфан Масіх, помер через те, що мусульманин-лікар госпіталю в Умеркоті (Лахор) відмовився доторкнутися до «покритого брудом» тіла хворого християнина, тому що постить. Лікар сказав, що не торкнеться «брудного» тіла Ірфана до тих пір, поки воно не буде вимите

Католики китайської єпархії Веньчжоу не мають жодної вістки про місцезнаходження єпископа Пітера Шао Чжуміна. Два тижні тому його викликали на зустріч представники місцевого уряду. На даний час влада відмовляється надавати будь-яку інформацію.

9 червня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в Камеруні відбулось третє за останній місяць вбивство католицького священика. Обставини і причини вбивства наразі залишаються невідомими.

Результати розтину підтвердили, що єпископ Жан-Марі Бенуа Балла з Бафії, Камерун, став жертвою вбивства, а не самогубства. Єпископ Баллу, тіло котрого знайшли в річці, був «підданий тортурам і жорстоко вбитий», - йдеться у звіті розтину. Наразі поліція не визначила підозрюваних і мотиву вбивства єпископа. 

В китайській єпархії Шанхаю відбулося рукоположення чотирьох священиків. Ці «свячення» відбулись попри те, що місцевий єпископ Тадеус Ма Дакін перебуває під домашнім арештом і не був присутній на церемонії. Свячення провів єпископ Шен Бін з Хаймену, котрого визнає і китайський уряд, і Апостольська Столиця, і котрий є віце-президентом «Католицької патріотичної асоціації».