Тижневий огляд: переслідування християн (09.12-15.12)
  • Втр, 17/12/2013 - 18:34

9 грудня з’явилося повідомлення про те, що Апеляційний Суд у Варшаві постановив, що присутність хреста у Сеймі не порушує особистих прав, відкидаючи таким чином апеляцію депутатів партії «Твій Рух». Хрест є релігійним символом, однак не можна забувати про його значення, як символу культури і народної ідентичності.

12 грудня повідомляється, що під час мирної маніфестації християн і мусульман, що триває в Нью-Делі  на захист прав далітів, заарештували ординарія столиці Індії архієпископа Аніла Йозефа Томаса Коуто. Затримано також священиків та сестер монахинь, єпископів різних християнських віросповідань і лідерів інших релігій, які брали участь у протесті.

У 2013 році книга митрополита Андрея (Шептицького) була визнана екстремістською і включена до Федерального списку екстремістських матеріалів. Збірник під назвою "Правдива віра: пастир. Лист до вірних на Буковині" був написаний в 1900 році і перевиданий в польському місті Люблін в 1990-му. Його можна визначити як катехизм, де митрополит Андрей (Шептицький), Глава Української Греко-Католицької Церкви в 1900-1944 рр., в даний час - кандидат на беатифікацію, в основному закликає українців підтримувати католицьку віру.

Згідно з інформацією за 14 грудня читаємо, що вікарний єпископ Антіохійського патріархату Лука Аль-Хурі заявив, що «кожний молодий християнин, у якого є така можливість, повинен взяти в руки зброю, щоб захищати Сирію, церкви і монастирі, − повідомляє «Fides». − Ми не можемо продовжувати сидіти, склавши руки». Слова єрарха Антіохійської патріархії, який закликав християн взятися за зброю, прелат сирійської Католицької Церкви назвав в інтерв'ю «Fides» «нездоровими» і «необдуманими».