Тижневий огляд: переслідування християн (12.03– 18.03)
  • Втр, 20/03/2018 - 19:02

13 березня повідомляється, що вже вдруге цього року відбувся напад на католицький храм св. Марії в Трабзон на північному сході Туреччини. Після невдалого бомбового замаху в лютому цього року, цього разу храм обстріляли з вогнепальної зброї. На щастя, в жодному випадку не було людських жертв, оскільки храм був порожнім. Нападників арештовано під час втечі.

Відповідно до інформації за 14 березня читаємо, що індуїстські екстремісти побили персонал та монахинь, що працюють в католицькій лікарні штату Мадх’я-Прадеш в Індії, а також зруйнували стіну лікарні в рамках суперечки за землю, яку вона начебто окупувала. Нападники заблокували аварійний вихід та потрощили обладнання, в тому числі генератори електропостачання. Здивувала бездіяльність поліції, яка відмовилась відповісти на заклики про допомогу.

15 березня з’явилося повідомлення про те, що брат Єронім Лусяк, OFM, на офіційній сторінці францисканської провінції опублікував драматичну розповідь про напад на польську францисканську місію в Центрально-Африканській Республіці. Нота датована 8 березня.

Згідно з інформацією за 17 березня читаємо, що нещодавно між католиками у США проведено анкетування, яке свідчить про те, що американських католиків більше хвилюють кліматичні зміни та глобальна криза з біженцями, аніж переслідування їхніх одновірців у світі. Згідно з даними організації «Церква в потребі» християни становлять 75% жертв релігійно вмотивованого насильства, а 215 млн. християн стикаються з жорстоким переслідуванням зі сторони мусульман.