Тижневий огляд: переслідування християн (13.11-26.11)
  • Пон, 27/11/2017 - 20:54

15 листопада повідомляється, що на Філіппінах в Барангай Лабу-Лабу вандали підпалили 80-літню каплицю. Кардинал Орландо Квеведо зазначив: «Цей кримінальний вчинок є огидним оскверненням місця католицького поклоніння. Такий злочин є дуже хвилюючий і провокативний». Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за напад на каплицю, розташовану вздовж національної дороги. Розслідування триває.

Жахливий злочин, який нещодавно стався в Техасі: вбивство 26 осіб і поранення 24 у баптистській церкві, сколихнув чи не цілий світ. Серед тих, хто висловив своє обурення з приводу цього людиноненависницького дійства та співчуття із жертвами та їхніми родинами, став і Папа Франциск. Однак ЗМІ замовчали одну серйозну деталь: 26 річний техаський вбивця Девін Патрік Келі був проповідником… атеїзму.

Відповідно до інформації за 17 листопада читаємо, що будинок Парламенту, близько 10 катедральних храмів та громадські будівлі Великобританії підсвітять червоним світлом з нагоди так званої #RedWednesday – дня на підтримку християн, переслідуваних по всьому світу, а також тих, хто страждає за свої мирні переконання. Організаторами цього дня є організація католицької допомоги при «Допомога Церкві у потребі» та «Всесвітня християнська солідарність».

Відповідно до даних статистики ФБР про злочини на основі ненависті, у США впродовж 2016 року було зареєстровано 1273 випадків злочинів на основі релігії. З них – 62 проти католиків.

Державний департамент США попередив своїх громадян про можливі теракти у період Різдвяних свят у Європі. Місцями ризику у Держдепі називають туристичні об'єкти, транспортні вузли, ринки, торгові центри та урядові установи. Відповідне попередження опубліковане в повідомленні на сайті відомства.

22 листопада з’явилося повідомлення про те, що туристичним агенціям в Китаї заборонено рекламувати і планувати тури до Базиліки св. Петра у Ватикані. За це на них чекає штраф в сумі до 300 тисяч юань. Причина проста: між Пекіном і Апостольською Столицею немає дипломатичних відносин.

Згідно з інформацією за 26 листопада читаємо, що бойовики терористичного угрупування «Ісламська держава» закликали усіх своїх прибічників до терористичних атак у різдвяній Європі. Зазначається, що терористи почали розповсюдження агітаційних матеріалів із закликами, що були перехоплені агентством BlackOps Cyber, яке спеціалізується на зборі інформації щодо кіберзагроз.

У зв’язку з досвідом терористичних атак, коли ісламські терористи на автомобілях чи вантажівках врізалися в натовп, Німеччина, готуючись до Різдвяних свят встановлює спеціальні перепони, щоб унеможливити подібні трагедії. Щоб потворні загородження не псували святкового настрою, їм постаралися надати декоративного вигляду.