Тижневий огляд: переслідування християн (14.05-03.06)
  • Втр, 05/06/2018 - 10:06

14 травня повідомляється, що на півдні Індії шестиденна біблійна школа для дітей, якою керує п'ятидесятницька церква, була змушена призупинити програму в перший же день після того, як двоє чоловіків з націоналістичних груп погрожували організаторам. Близько 50 дітей віком від 4 до 12 років отримали дозвіл від батьків на участь в програмі.

Християни виступають проти спірного законопроекту, прийнятого пакистанським урядом, який робить викладання Корану, ісламської священної книги, обов'язковим у всіх школах і коледжах країни.

Індонезійський суд засудив протестантського пастора до чотирьох років в'язниці і наклав на нього штраф просто тому, що він поділився своєю вірою з таксистом.

Двоє християн-п'ятидесятників були заарештовані в індійському штаті Уттар-Прадеш і помилково звинувачені в тому, що насильно навертали людей в християнство. За даними AsiaNews, поліція сказала GCIC, що пасторів повинні були звільнити без будь-яких офіційних звинувачень проти них. Арешт двох християн розглядається як переслідування, кількість яких за останні кілька років в деяких штатах Індії зросла.

Напади на церкви в Індонезії, під час яких загинуло щонайменше 13 осіб і 40 поранено, провела сім’я з шести осіб, яка перебуває під впливом ідеології Ісламської держави. Батько сім’ї в’їхав автомобілем, наповненим вибухівкою, в браму церкви св. Діви Марії. Його жінка і двоє дітей провели напад на другий храм. Третій храм атакували двоє інших дітей. За даними поліції, діти були віком 18, 16, 12 і 9 років.

О. Бернардо Червеллера, котрий керує інформаційною агенцією «AsiaNews», зауважив, що ісламісти не нехтують жодним засобом для того, щоб реалізувати свою вбивчу мету. «Вже довший час вони використовують дітей в якості «живих бомб», однак використання усієї сім’ї – це щось нове в їхній тактиці», - зазначив він.

Відповідно до інформації за 16 травня читаємо, що у Ватикані дали дозвіл на відкриття розгляду справи канонізації о. Рахіда Азіз Ґанні та трьох дияконів, вбитих поблизу з церквою в Мосулі у 2007 році. Процес розпочнеться в єпархії св. Томи апостола в Детройті, враховуючи складну ситуацію церкви в Мосулі.

У Британії християнам буде дозволено носити натільні хрести на роботі: уряд наполягає на перегляді дискримінаційних внутрішніх правил роботодавців, включаючи вимоги «дрес-кодів».

24 травня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що саме в цей день у всьому світі відзначають День молитви за Церкву в Китаї, із спомином Пресвятої Діви Марії, Підтримки вірних. Ініціатором встановлення цього дня був Папа Бенедикт XVI у 2007 році. В цей день Церква молиться в намірі Церкви в комуністичному Китаї.

У 54 містах Нігерії відбулись демонстрації проти вбивства християн у цій країні. Приводом для демонстрацій був похорон двох священиків і сімнадцятьох вірних, вбитих минулого місяця під час Літургії в єпархії Макурді. У похороні брали участь кільканадцять єпископів та кардинал Джон Онайєкан, а також віце-президент країни Ємі Осінбайо. За словами кардинала, в Нігерії ще не було такого зрушення, і він сподівається, що це стимулюватиме владу гарантувати християнам більшу безпеку.

25 травня повідомляється, що під час обстрілу з боку НЗФ (імовірно зі сторони терміналу Донецького аеропорту) в районі населеного пункту Опитне Ясинуватського району Донецької області, було знищено цивільний автомобіль NISSAN TERRANO, який належить Громадській організації “Християнська служба порятунку”. 

Згідно з інформацією за 31 травня читаємо, що в нігерійському штаті Бенуе місцеві пастухи напали на католицьку семінарію Пресвятого Серця в Джалінго. Нападники атакували семінарію близько 1 год. ночі, шукаючи о. Корнеліуса Кобу, котрий, за їх словами, не давав їм випасати худобу на території школи.