Тижневий огляд: переслідування християн (18.09-24.09)
  • Втр, 26/09/2017 - 08:25

Згідно з інформацією за 18 вересня читаємо, що у католицькому Університеті Нотр-Дам (штат Індіана, США) запустили нову програму, яка дає людям можливість не тільки «зустрітися з реальністю» життя переслідуваних християн, але і зрозуміти, як ці християни прагматично реагують на несправедливість. Курс, призначений для дорослих дискусійних груп, груп з вивчення Біблії та інших групових занять. Він створений для тих, хто хоче задуматися про реальність релігійних переслідувань сьогодні.

Подробиці звільнення священика, викраденого у Ємені, залишаються оповиті таємницею. Відомо лише, що ключову роль відіграли мусульмани з Оману. «Протягом вісімнадцяти місяців неволі я черпав сили з молитви. Бог виявився милостивим до мене», - каже о. Том Ужунналіл.

19 вересня повідомляється, що у Непалі був прийнятий закон, який передбачає покарання за перехід в іншу релігію через євангелізацію або прозелітизм. Новий закон набере чинності в серпні наступного року. Він передбачає, що людина, яку зловлять на діяльності, що має знаки прозелітизму або піддає сумніву вартість іншої релігії, віри якоїсь касти, етнічної групи чи спільноти, може бути засуджена до 5 років позбавлення волі. З іншого боку, якщо хтось образить релігійні почуття іншої людини – може сісти у в’язницю на 2 роки і сплатити штраф. Цей закон стосується як непальців, так і іноземців, а отже й місіонерів.

Філіппінські військові врятували католицького священика о. Тересіто Сунґаноба, викраденого бойовиками ІДІЛ-у у травні цього року. З о. Сунґанобою врятовано іще кілька десятків заложників. Подія відбулася у філіппінському місті Мараві, зайнятому ісламістами.

21 вересня з’явилося повідомлення про те, що після перемоги британських консерваторів на останніх виборах, партія залишилась при владі, але кількість її представників у парламенті різко зменшилась. Найімовірнішим новим очільником партії може стати Джейкоб Різ-Моґґ. Нещодавно цей британський політик, чия популярність серед консервативно настроєних британців різко почала зростати, заявив британським ЗМІ, що він проти абортів, а не проти їхнього обмеження, як рівно ж і те, що він вважає так звані одностатеві «шлюби» повністю неприйнятними.

Відповідно до інформації за 22 вересня читаємо, що правоохоронні органи Чилі проводять розслідування за фактом підпалу трьох церков в регіоні арауканів на півдні республіки. Повідомляється, що два храми - протестантський і католицький - згоріли повністю. Другу католицьку церкву встигли врятувати від вогню місцеві жителі. До теперішнього моменту затримань у цій справі проведено не було.

23 вересня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в регіоні Арауканіа на півдні Чилі підпалили чотири церкви. Правоохоронні органи проводять перевірки за цими фактами. Останнім згорів протестантський храм, розташований в комуні Ерсілья. Вогонь також знищив прибудову, в якій зберігалися музичні інструменти. Зловмисників, які скоїли підпал, поки не знайшли.

Уряд штату Мадхья-Прадеш закрив католицький коледж в селі Моханпур (район Гуна), який пропонував допомогу представникам бідних племен регіону протягом 20 років. Влада стверджує, що місія не має відповідного дозволу на свою діяльність і була заснована на землі, якою вона не володіє.