Тижневий огляд: переслідування християн (19.03– 01.04)
  • Пон, 02/04/2018 - 23:19

22 березня повідомляється, що нігерійське терористичне угрупування «Боко Харам» відпустило на волю щонайменше 76 школярок, яких викрали минулого місяця. Надалі зниклими залишаються понад 30 дівчат, частина з яких, швидше за все, перебувають в полоні, а частина, ймовірно, померли.

Відповідно до інформації за 23 березня читаємо, що на півночі Алжиру сільська церква в Азагері, що функціонувала впродовж шести років, була змушена припинити всяку діяльність. Два тижні перед тим провідники храму отримали попередження про те, що повинні зачинити храм впродовж 15 днів. У попередженні було зазначено, що попередньо приміщення було передбачене для розведення свійської птиці, і тепер не відповідає стандартам закону. Окрім того, серед причин для закриття є те, що церква має іноземного пастиря.

Незважаючи на старання Апостольської Столиці і єпископату Індії, ймовірний візит Папи до цієї країни стоїть під великим сумнівом. Чергові перемовини між прем’єром Індії і кардиналом Освальдом Грасіасем не принесли жодних результатів. Прем’єр Нарендра Моді і надалі не має наміру запросити Франциска до цієї країни.

25 березня з’явилося повідомлення про те, що із церкви святого Миколая, яка є у місті Золочеві на Львівщині, можуть забрати 5 фрагментів іконостасу. Про це повідомив парох цієї церкви, ігумен монастиря отців Василіян, отець Августин Шоп’як. Саме через це біля храму зібралися представники громади, парафіяни аби висловити свою думку щодо цього. Люди проти того, щоб ці фрагменти було забрано. Збирають підписи під відповідним зверненням.

Згідно з інформацією за 27 березня читаємо, що одного із «підпільних» єпископів Китаю затримала поліція. Єпископа Вінсента Гуо Ксіджіна з Міндонгу затримали разом із єпархіальним канцлером після того, як він відмовився співправити Літургію із єпископом, котрого погодив уряд.