Тижневий огляд: переслідування християн (25.09-08.10)
  • Пон, 09/10/2017 - 21:17

28 вересня повідомляється, що у пакистанській провінції Пенджаб жінка, котра вирішила навернутись з ісламу в християнство, отримала погрози смерті, тому тепер змушена втікати разом з усією сім’єю. Зараз вона вагітна третьою дитиною. Вперше християнка отримала погрози від своєї родини тоді, коли вирішила одружитись із християнином.

Християни Святої Землі, серед яких і католицькі лідери, висловили занепокоєння відсутністю законних дій проти випадків осквернення і вандалізму освячених місць. Асамблея католицьких ординаріїв Святої Землі видала заяву, в якій засуджується осквернення та вандалізм католицького храму в Ізраїлі 20 вересня. Деякі особи зазначили, що мова заяви занадто слабка і запитали: «Доки ми будемо залишатись толерантними?».

Відповідно до інформації за 2 жовтня читаємо, що генеральний прокурор Лівії Садік ас-Сур заявив, що на даний час виявлено місце поховання коптів, яких жорстоко вбили бойовики «Ісламської держави» в 2015 році в Лівії. Розпочато розкопки на місці братньої могили, де поховані тіла 21 єгипетського християнина. Всі вони були зараховані до лику святих мучеників Коптської Церкви.

На півдні Нігерії викрадений ще один католицький священик. Ним є отець Лоуренс Адороло з католицької церкви Св. Бенедикта в Окпелла в штаті Едо. Викрадачі встановили контакт з парафією для викупу, але єпископська конференція відхиляє будь-яку вимогу викупу.

3 жовтня з’явилося повідомлення про те, що з парафіяльної каплиці св. Луїджі Оріоне, що у Львові по вул. Лінкольна, 12, невідомі зловмисники викрали з престолу кивот. Він містив у собі невелику кількість освячених Євхаристійних Частиць, призначених для уділення Святого Причастя хворим парафії. Осіб, що вчинили цей несвідомий (або свідомий) акт зневаги Пресвятого Таїнства, поки що встановити не вдалося.