Тижневий огляд: переслідування християн (270.02 – 05.03)
  • Пон, 06/03/2017 - 20:37

27 лютого повідомляється, що після серії нападів на християн в Ель-Аріш – столиці єгипетської провінції Північний Синай, десятки сімей коптів-християн, а це за оцінками експертів близько 1700 людей, залишили місто. В результаті нападів загинуло сім християн.

Відповідно до інформації за 28 лютого читаємо, що увага християнських ЗМІ та самих християн у цілому світі до подій у США може видатися часами надмірною або перебільшено підкресленою. Насправді ж вона має під собою реальне підґрунтя: США залишаються наддержавою, яка здатна впливати на події в будь-якому куточку земної кулі. І окрім цього, США – єдина на світовій політичній карті сила, яка може стати на захист переслідуваних християн чи християн, яких уряди їхніх держав утискають.

1 березня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей зазначила, що християнство у Великобританії відіграє важливу роль і робить її такою країною, яка працює для усіх. Хоча Церква і Уряд не завжди погоджуються між собою, на думку п. Мей, є багато сфер, в яких вони можуть співпрацювати.

На веб-порталі ООН опубліковано заяву з приводу недавніх нападів на католицькі парафії та інші католицькі інституції в Конго, яку підписали Місія Організації Об'єднаних Націй зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, Апостольська Нунціатура в Конго та Єпископська Конференція країни. Підписанти закликали негайно припинити ці жорстокі дії.

Через чотири місяці після викрадення в Нігері місіонера зі США надалі не відомо жодної інформації про його місцеперебування. Жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за злочин. 55-річний Джеф Вудкі працював в молодіжній місії і допомагав місцевим мешканцям у навчанні письма, в сільському господарстві та в проектах розвитку.

До Польщі потрапив пакет рапортів КДБ за 1978-1990 роки, підготовлених для влади Комуністичної Партії України. Документи, розсекречені Службою безпеки України, показують, що обрання поляка Кароля Войтили Папою римським викликало стурбованість в КДБ.

Відьми США оголосили про те, що щомісяця кидатимуть закликання проти президента Трампа. Католицькі священики-екзорцисти прокоментували цю ситуацію і закликають християн молитися за американського президента, оскільки цілком можливо, що прихід Трампа в Білий Дім – це відповідь на молитви.

Згідно з інформацією за 2 березня читаємо, що вчителя однієї з французьких шкіл звільнили за те, що він обговорював з учнями фрагменти Біблії. На думку керівництва, він порушив принцип світськості. Профспілка вчителів і родичі учнів назвали це покарання непропорційним. Тимчасове відсторонення входить в дію з понеділка, а справа буде формально розглянута на центральному рівні

3 березня повідомляється, що адміністрація лікарні в м. Квебек отримала письмову скаргу від особи, яку змушує почуватись «некомфортно» розп’яття на стіні в коридорі. Після цієї скарги працівники Лікарні Святого Причастя усунули розп’яття висотою 45 см, яке висіло там ще від того часу, коли в 1927 році Сестри Милосердя Квебеку відкрили цю лікарню.