Тижневий огляд: переслідування християн (9.10-22.10)
  • Пон, 23/10/2017 - 22:31

11 жовтня повідомляється, що в Богатирівці Запорізької області невідомий зловмисник вибив вікно й заліз у каплицю парафії св. Фаустини Ковальської. Дякувати Богу, він не встиг виламати Дарохранительницю, хоча вже приготував кувалду і лапу.

Згідно з інформацією за 13 жовтня читаємо, що у Пакистані двоє неповнолітніх, які працювали прибиральниками, були звинувачені в «богохульстві» після того, як вони нібито спалили священні для мусульман сторінки Корану.

В будівлі британського парламенту міжнародним благодійним фондом «Допомога Церкві в потребі» була представлена доповідь про переслідування християн в період з 2015 по 2017 рік. «Гнані і забуті?» - так названо доповідь, яка свідчить про переслідування християн, яких ще не було протягом всієї історії Церкви.

Мережа супермаркетів «Лідл» в черговий раз опинилася під вогнем критики після того, як на її рекламі були «стерті» хрести на італійській церкві.

14 жовтня з’явилося повідомлення про те, що в Каїрі мусульманським фанатиком був убитий коптський священик Самаан Шехата. Убитий священик був родом з Верхнього Єгипту, де і вершив своє служіння. Він приїхав до Каїра у справах разом з іншим кліриком Коптської Церкви о. Байманом Муфтахом, який отримав поранення під час нападу.

Відповідно до інформації за 16 жовтня читаємо, що в Нігерії групою озброєних людей викрадений священик-місіонер з Римської дієцезії дон Мауріціо Палу, пов'язаний з Неокатехуменальним рухом. Злочинці пограбували чотирьох супутників місіонера і захопили його самого, можливо, з метою викупу.

У Львові вандали пошкодили стації Хресної Дороги, що у парку Високий замок. Хресну Дорогу освятили у 2015 році, зведення кожної стації тривало з 2010 року. Вартість кожної стації від 3 до 5 тис. дол.

17 жовтня повідомляється, що Інститут національної пам’яті опублікував близько 40 нових документів, що стосуються дій Служби безпеки під час візиту Папи Івана Павла ІІ до Польщі 1987 року. Архів ІНП оприлюднив ці матеріали у зв’язку з 39 роковинами обрання кардинала Кароля Войтили Папою Римським. Серед документів – вказівки СБ про те, як фотографувати і знімати на камеру перебування Папи в Польщі, а також карти, графіка, фотографії.

В Індії Церква засуджує індуїстського лідера Свамі Парпурнанду Сарасваті за образливі слова і звинувачення на адресу Матері Терези і вимагає від влади вжити необхідних і законних заходів впливу, щоб захистити пам'ять Святої і уникнути розколу в суспільстві.

Згідно з інформацією за 18 жовтня читаємо, що глава МЗС Італії Анджеліно Альфано оголосив про звільнення викраденого в Нігерії італійського священика Мауріціо Палу. Священик почуває себе добре.

19 жовтня з’явилося повідомлення про те, що в штаті Дельта на півдні Нігерії озброєними людьми були викрадені четверо британських місіонерів. Християни займалися розповсюдженням безкоштовних ліків у віддалених регіонах країни. Викрадачі поки що не виходили на зв'язок.