Тижневий огляд: життя УГКЦ (09.12 – 15.12)
  • Втр, 17/12/2013 - 12:50

Блажeнніший Святослав Шевчук, Архиєпископ Київський і Глава Греко-Католицької Церкви, пояснив, чому єпископи і священики на боці демонстрантів: «Присутність наших священиків не є політичною, це молитовна присутність». Він засудив непропорційне застосування сили проросійським урядом і сказав: «Ми хочемо заохотити до діалогу».

Також Глава УГКЦ звернувся до президента Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль силові структури в Україні. «Ми бачили паростки надії на початку тижня, але в ніч на 11 грудня вони були зруйновані. Надіюся, більше таких необдуманих кроків не буде», – сказав він на круглому столі в Києві 13 грудня.

«Влада, яка порушує Божий закон, зловживає владою», - Глава УГКЦ

Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо подій у Києві в ніч на 11 грудня

Глава УГКЦ та Головний Рабин України засудили «екстремістську промову священника»

Церква засудила новий напад на Майдан

УКУ оголосив громадянську непокору Януковичу та уряду, - заява

Синод єпископів УГКЦ на Майдані 11 грудня 2013 року (ВІДЕО)

Відкритий лист військових капеланів УГКЦ – учасників VІІ Всеукраїнського з’їзду, зібраних в Одесі 10-12 грудня 2013 року

Пригадуймо собі, хто ми є і не даймо себе дурити, - Кардинал Гузар. Розмова з екс-главою Української Греко-Католицької Церкви Любомиром Гузаром, яка відбулася в часі тривожних подій.

«Ми закликаємо всіх захищати український народ від насилля, несправедливості, корупції», - владика Борис (Гудзяк)

Заява колективу Івано-Франківської Теологічної Академії УГКЦ стосовно ситуації в Україні в справі протистояння між владою і народом на Євромайдані

Любомир Гузар. Слово до молодих людей Майдану!

Звернення владики Бориса (Гудзяка) до бізнесменів: "Сьогодні дуже багато залежить від вашої постави і від вашої солідарності"!

Кілька слів про користь Майдану для християн

«Влада повинна прислухатися до свого народу, а не бити його», єпископ Богдан (Дзюрах)

Телестудія "Апостол" започаткувала Молитовний майдан on-line з метою духовної підтримки людей, а особливо об'єднання християн у молитві. 

Слово Митрополита Львівського на 25-ту неділю по зісланні Святого Духа

 

 

Анонс:

28 грудня о 12:00 у храмі Святого Йосифа Обручника (м. Львів, вул. Залізняка, 11), яким опікується Згромадження сестер милосердя Святого Вінкентія, відбудеться подячна Літургія для катехитів Львівської архиєпархії, за прожитий 2013 р.