Тижневий огляд: життя УГКЦ (11.03 – 17.03.)
  • Срд, 20/03/2013 - 00:21

З благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина), за підтримки Комісії у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ 8-10 березня 2013 р. Б. відбувся Всеукраїнський з’їзд лідерів осередків руху «Подружні зустрічі» у монастирі сс. Пресвятої Родини  с. Гошів, Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ.

 У роботі з’їзду взяв також участь Єпископ-помічник Київської Архиєпархії Кир Йосиф (Мілян), який на протязі двох днів старався молитовно та духовно підтримувати роботу даного заходу відправляючи богослужіння та даючи науки.

12 березня монахиня Згромадження Сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії Клавдія (Корецька)  відзначила свій 101 день народження.За своє довге та насичене життя вона стала свідком багатьох історичних подій. Монахиня розпочала своє духовне служіння, коли Церквою керував Митрополит Андрей Шептицький, пережила війну, ліквідацію УГКЦ, підпілля та тріумфальний вихід Церкви з катакомб.

15 березня 2013 року, владика Венедикт Алексійчук, СУ, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, відвідав ректорат та студентів Папського Українського Інституту Покрова Пресвятої Богородиці. Зустріч розпочалася Архиєрейською Літургією Передшеосвячених Дарів. По завершенні Літургії та спільної вечері, владика Венедикт зустрівся із семінаристами Львівської Ариєпархії, які мешкають у колегії та навчаються у різних університетах та інститутах Риму.

 А на закінчення єпископ-помічник Львівської Архиєпархії в інтерв’ю для Радіо Ватикану поділився своїми враженнями, пов’язаними із вибором нового Папи.

17 березня в  Апостольській Столиці Глава УГКЦ разом з українцями молились на гробі апостола Петра, першого Папи Римського.Мощі головного апостола є у крипті собору святого Петра у Ватикані разом з іншими римськими понтифіками.

Блаженніший Святославзакликав вірних молитися за нового Папу та в дусі покаяння і всепрощення розпочати шлях Великого посту.  Після закінчення Літургії Блаженніший Святослав поблагословив усіх присутніх часткою мощей святих Верховних Апостолів Петра і Павла, які Апостольська Столиця передала парафії с. Вишка, що на Закарпатті.

Читайте також:

Брифінг Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, приурочений обранню Папи Франциска (повний текст)

«Новий Папа Римський принесе віру із забутої Аргентини», - єпископ-емерит Андрій Сапеляк

Папа Франциск: перші враження.Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, поділився своїми враженнями з нагоди вибору нового Вселенського Архиєрея.

Владика Степан Чміль - вихователь теперішнього Папи

Звернення до молоді на Великий піст

Пастирське Послання владики Діонісія Ляховича до вірних УГКЦ в Італії та Іспанії на Великий піст 2013 року

Послання Луцького екзарха владики Йосафата на Великий піст

Послання Правлячого Архирея Коломийсько-Чернівецької єпархії з нагоди Великого Посту 2013 року Божого

Правила посту в Українській Греко-Католицькій Церкві

Архиєпископ Василій Семенюк закликав вірних до взаємного прощення

Анонси:

21 березня 2013 року в Київському міському будинку учителя відбудеться зустріч Блаженнішого Любомира (Гузара) з викладачами київських вишів на тему «Змінити світ вірою».Початок зустрічі о 17.00.

Молодіжна комісія УГКЦзапрошує 22 березня 2013 року (початок о 20:00) на молодіжні чування: "Христе страждаючий, змилуйся над нами!"

У рамках візитації Луцького екзархату Блаженніший Святослав відвідає василіянські спільноти у Луцьку та Володимирі-Волинському.Глава УГКЦ прибуде до Луцька 26 березня 2013 р. Візит розпочнеться із храму та монастиря Отців Василіян (вул. Карпенка-Карого, 5).

Запрошуємо долучитися до богослужінь Великого посту і переглянути прямі онлайн-трансляції з храму Святого Василія Великого у Києві.