Тижневий огляд: життя УГКЦ (13.01–19.01)
  • Срд, 22/01/2014 - 01:18

14 січня, у празник Обрізання ГНІХ і Святого Василія Великого, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив Архиєрейську Літургію в храмі Святого Василія Великого, що в Києві.

 

Храм Святого Василія Великого відзначав цього дня свою 13-ту річницю з часу освячення. З Блаженнішим Святославом співслужили Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та ще 30 священиків.

 

«Церква не бере участі в змаганні за владу чи в політичних баталіях, тому що до влади приходять і відходять, політичні партії народжуються і зникають, а Христова Церква триватиме аж до кінця світу», - сказав Блаженніший під час проповіді.

 

У п’ятницю, 17 січня 2014 року Божого:

На прохання Міністерства культури України відбулась зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ з Міністром культури України паном Леонідом Михайловичем Новохатьком.

 

Під час зустрічі було надано додаткові роз’яснення з приводу листа Міністерства культури від 3 січня 2014 року. Зокрема було стверджено, що Міністерство не має на меті чинити жодного тиску на УГКЦ з приводу присутності священнослужителів на Майдані Незалежності чи подавати судові позови щодо припинення діяльності релігійних організацій Української Греко-Католицької Церкви.

 

Зі свого боку Блаженніший Святослав висловив сподівання, що органам державної влади, зокрема тим, яких завданням є послужити народові у забезпеченні його права на релігійну свободу в Україні, вистачить мудрості для того, щоби не  переносити сучасну суспільно-політичну кризу ще й на релігійне середовище.

 

Читайте також:

Погрози УГКЦ – радянські методи боротьби, – владика Венедикт

Комітет ВР закликає Мінкультури та СБУ припинити тиск на Церкви

Народний депутат Олександр Бригинець: Мінкульт посилить тиск на УГКЦ

Юрист: своїми претензіями до УГКЦ Мінкульт демонструє відверте незнання закону

Депутати «Львівщини» у Верховній Раді: погрози влади в бік УГКЦ - аморальні

СБУ використовує секту Догнала для провокацій в інтересах Кремля – Маринович

Звернення УКУ з приводу подальшого загострення суспільно-політичної ситуації в Україні

 

Двоє людей у міліцейській формі, які представилися працівниками міліції, провели обшук в гаражних приміщеннях по вулиці Пекарській 13 у Львові, що належать Львівській міській Громадській організації «Українська молодь Христові». Правоохоронці не представили жодного документу, який би був підставою їхніх дій.

 

З великим розмахом розпочалася інформаційна кампанія, спровокована будівництвом об’єкту нерухомості на земельній ділянці по вулиці Озаркевича, 4а у місті Львові. Надзвичайно болісно суспільство сприйняло образи, які лунають на адресу Церкви, звинувачуючи її у протиправних діях та особистому зацікавленні в реалізації будівництва згадано об’єкту. З приводу цієї ситуації вважаємо за доцільне роз’яснити певні моменти. До вашої уваги Заява прес-служби Львівської Архиєпархії щодо подій на вул.Озаркевича

 

Як повідомили у Прес-службі Львівської Архиєпархії УГКЦ, одразу після публікації на офіційному сайті Львівської Архиєпархії УГКЦ заяви Прес-служби стосовно подій довкола будівництва на вулиці Озаркевича, сайт попав під потужну DoS атаку.

 

 

У приміщенні Митрополичих Палат на Святоюрській горі відбулося обговорення Проекту створення пам’ятника Андрею Шептицькому. Там зібралися представники УГКЦ на чолі з Митрополитом Ігорем, оргкомітет та група співавторів проекту, депутати міської ради і представники громадськості.

 

У неділю, 19 січня, в день свята Богоявлення Господнього, о 14:00 годині на площі Ринок у Львові відбулося загальноміське освячення води за участю духовенства різних християнських конфесій. Цього року Богослуження очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, владика Ігор. (Відео)

 

Глава УГКЦ на Богоявління Господнє: Церква сьогодні готова витримати будь-які приниження

Бог приходить у наші біди, в нашу гріховність і перемінює її, преображує її своїм буттям, - владика Венедикт