Тижневий огляд: життя УГКЦ (14.04 – 20.04)
  • Втр, 22/04/2014 - 15:03

У Великий Четвер, 17 квітня:

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві Блаженніший Святослав здійснив Чин умивання ніг дванадцятьом священикам, які прибули до столиці з різних околиць України. На думку Глави УГКЦ, цей Христовий приклад, з одного боку, завжди буде нагадуванням кожному християнинові, що у Божественній Літургії Христос хоче нам послужити. А відтак Христос дає приклад всякій владі, кожному, хто є покликаний для того, щоб послужити своєму народу, як повинен він виконувати свої завдання і своє служіння.

«Ми, священики, мусимо бути біля тих, що плачуть, і нести їм надію», - Блаженніший Святослав у Чистий четвер

 

Блаженніший Святослав про Великий Четвер Предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук розповідає, які страсті сьогодні, у Страсний четвер, згадує Церква, чому цей день називають “чистим” і про яку чистоту людині, перш за все, слід задуматись.

 

Високопреосвящений владика Ігор, Митрополит Львівський, очолив Вечірню з Літургією Василія Великого в архикатедральному соборі Святого Юра, що у Львові. Разом з Митрополитом служили: Преосвящений владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, духовенство архиєпархії та Львівської духовної семінарії Святого Духа. На молитві також були присутні семінаристи та парафіяни собору.

Слово Митрополита Львівського у Страсний четвер

 

Під час Вечірньої в українському соборі Пресвятої Родини у Вашингтоні, Архиєпископ Філадельфійський Стефан (Сорока), Митрополит Української Католицької Церкви у США, здійснив традиційне обмивання ніг, яке пригадує обмивання Ісусом ніг Апостолам.

 

18 квітня в Патріаршому соборі Воскресіння ГНІХ, що у Києві, виставили для почитання плащаницю. Богослужіння очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. З ним співслужили владики Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, та Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ. У спільній молитві брав участь і Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ.

По завершенні богослужіння Предстоятель Церкви наголосив, що хрест символізує перемогу, бо ж на ньому «Ісус увібрав у себе, як губка, зло, гнів, зневагу  всього світу».

Глава УГКЦ про Страсну п'ятницю

 

У Страсну п’ятницю Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Вечірню з виставленням плащаниці в архикатедральному соборі Святого Юра. Архиєрею співслужив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, та священнослужителі архикатедри.

Слово Митрополита Львівського у Страсну п' ятницю

 

Блаженніший Святослав про Страсну суботу

 

До вашої уваги:

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА

Вітання Блаженнійшого Святослава з нагоди Воскресіння

ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ МИТРОПОЛИТА ЛЬВІВСЬКОГО

Великоднє послання ієрархії Української Греко-Католицької Церкви у Західній Європі

Послання Екзарха Одесько кир Михаїла на Пасху 2014

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА ВІЙТИШИНА

Пастирське Великоднє послання до священиків, монахів, монахинь і всіх вірних Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ на 2014 рік Божий

Великоднє послання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Василія Івасюка

Великоднє послання митрополита Василія Семенюка

Великоднє вітання владики Йосафата, екзарха Луцького

Великоднє послання Владики Димитрія, єпископа Бучацького

Великоднє послання до вірних Донецько-Харківського Екзархату УГКЦ владики Степана (Менька)

Великоднє послання Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, О.М. Єпископа Стрийської Єпархії УГКЦ

«Страсті Христові» (режисер Мел Гібсон) у виконанні камерного хору «SoliDeo» та Струнної групи молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів»

Анонс:

Глава УГКЦ Святослав підтвердив свій візиті до Австралії. Про це очільник греко-католиків в Україні повідомив владику Петра Стасюка, єпископа УГКЦ в Австралії, Океанії та Новій Зеландії. Блаженніший Святослав відвідає українців в Австралії у вересні цього року.