Тижневий огляд: життя УГКЦ (17.03 – 23.03)
  • Пон, 24/03/2014 - 23:25

17 березня, Святіший Отець Франциск прийняв на особистій аудієнції Блаженнішого Святослава, Главу Української Греко-Католицької Церкви. Блаженніший Святослав докладно розповів про події, які відбулися в Україні протягом останніх місяців. Було підкреслено, що УГКЦ у цей важкий час була зі своїм народом, пастирі разом із вірними пережили всю драму суспільного протистояння і продовжують служити своїм людям відповідно до їхніх потреб.

19 березня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, завітав до Львівської духовної семінарії на спільну молитву. Владика очолив Літургію Напередосвячених Дарів. У своєму слові єпископ наголосив на важливості усвідомлення невимовної щедрісті Бога, який не втомлюється повсякчас обдаровувати дарами.  Саме цю застанову владика назвав початком покаяння. 

20 березня в реколекційному центрі Львівської Архиєпархії в Брюховичах відбулася зустріч паломників на Святу Землю з духівником прощі, владикою Венедиктом, єпископом-помічником Львівської архиєпархії.Після подячного Молебню та молитви за Україну, єпископ наголосив на тому, що кожна особа здатна творити мир навколо себе і «щобільше ми будемо сповнені цього Божого миру, то більшими масштабами він множитиметься у світі і в нашій Україні, той мир, за який молився митрополит Андрей Шептицький, про який ми просили Господа перед храмом Гробу Господнього на Святій Землі». Відтак закликав  ділитись своїм євангелієм життя з іншими.

22 березня в день пам’яті 40-ка Севастійських мучеників у катедральному соборі Преображення Христового УГКЦ, що в Коломиї на Івано-Франківщині, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої відбувся Чин інтронізації нового Єпарха Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Участь в богослуженні взяв Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґаліксон, владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський, владика Василь (Семенюк), Митрополит Тернопільський, владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріршої курії УГКЦ, владика Мілан (Шашік) із Мукачівської єпархії ГКЦ,  владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, та інші єпископи РКЦ та духовенство УГКЦ та РКЦ.

23 березня у Хрестопоклінну неділю Львовом пройшла молитовна хресна хода, яку традиційно організувала Львівська архиєпархія УГКЦ. Очолив ходу Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. 

«Після страждань приходить воскресіння!», - владика Венедикт під час багатотисячної хресної ходи у Львові

Також у цей день на території собору Святої Софії відбулася Хресна дорога за Україну. Молитовний захід було організовано студентам Українського папського інституту Святої Покрови з ініціативи товариства «Свята Софія».

 

До вашої уваги:

Архиєпископ Мартиняк оцінює дії Росії в Криму: це метод Гітлера

Владика Богдан (Дзюрах): «Безсоромній брехні, яка поширюється силами агресора, слід протиставити свідоцтво істини і добра»

Владика Борис (Ґудзяк): «Уперше в історії ЄС саме українці загинули за цінності під європейським прапором»

Пастирське послання Блаженнішого Святослава з нагоди відновлення Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці

Правила суспільного життя, які маємо реалізувати в новій Україні. Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит

«Постать Папи Франциска для нас є завданням і викликом», – владика Богдан (Дзюрах)

Анонс:

Запрошуємо вас на прощу «Скріплюймо віру свідченням мучеників» з Львівської архиєпархії до Майданека – місця ув’язнення та мученицької смерті блаженного Омеляна Ковча (1884-1944) – з нагоди 70-річниці смерті та 130-ліття народження блаженного.