Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.02. -- 24.02.)
  • Втр, 26/02/2013 - 14:40

17 лютого 2013 року в Сумах відбулася прес-конференція з нагоди візиту до міста Преосвященного Владики Кена Новаківського, Єпарха Нью-Вестмінстерського із Канади.

 На прес-конференції Владика Кен сказав, що він приїхав для того, щоб помолитися разом із сумчанами та повідомив про те, що цього дня у всіх греко-католицьких церквах у Ванкувері (Канада) вірні моляться за м. Суми та його жителів. Про це повідомляє прес-служба Харківського вікаріату Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.

18 лютого 2013 року в резиденції Глави УГКЦ (Княжичі) відбулась зустріч братів-новиків Крехівського монастиря з Блаженнішим Святославом. Отець Йосафат Коваль, ЧСВВ, соцій новіціату, від імені ченців привітав Блаженнішого та вручив запрошення на відпуст до Крехова, який відбуватиметься наприкінці травня.

Блаженніший Святослав зауважив, що такого роду зустріч відбувається вперше у його резиденції.

20 лютого 2013 року в Києві завершилася дводенна конференція "Потреба молоді – виклик для Церкви", органiзована Комiсiєю УГКЦ у справах родини та присвячена комплексній підготовці молоді до таїнства Подружжя. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах родини.

Також день 20 лютого проголошено Організацією Об’єднаних Націй (ООН), починаючи із 2009 року, Всесвітнім днем Соціальної Справедливості. Минулого року указом президента цей день започатковано відзначати і в Україні. З цієї нагоди Комісія УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці із Громадською молодіжною організацією «Українська Молодь Христові» провели у місті Львові Акцію «День справедливості» у рамках проекту «Демократичні цінності студентської молоді».

23 лютого 2013 року, в гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, проведено молитву за всіх захисників рідної землі.

У молитовному заході взяли участь курсанти та офіцери Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на чолі з генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком.

Звертаючись до військовослужбовців, єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, наголосив: «Поминаючи захисників Вітчизни усіх історичних періодів, ми молимося за них».

24 лютого Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну  Літургію у Львівській Духовній Семінарії.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви під час Богослужіння звершив поставлення у диякони чотирьох піддияконів: двох представників Львівської та двох семінаристів Івано-Франківської семінарій.

Проповідь Глави УГКЦ на Неділю митаря і фарисея

Слово Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського на неділю про митаря і фарисея

Екологічна проповідь на неділю митаря і фарисея

Також до вашої уваги:

Глава УГКЦ: Для українців бути собою - означає будувати «Український світ»Глава УГКЦ Святослав Шевчук про українську ідентичність, розколи і розкольників, імперські наміри і свою готовність стати Патріархом.

Глава УГКЦ: «Ми народ, у якого вкрали історію»

«Патріарший собор - видимий знак невидимої дійсності, який ми залишимо нащадкам на підтвердження своєї віри в Бога», - Глава УГКЦ

Сьогодні важливо зберегти віру в Божу любов,- владика Гліб Лончина. Розмова з владикою Глібом (Лончиною), апостольським екзархом для українців Великобританії, скаутським владикою

Анонси:

26 лютого 2013 року в Архикатедральному Митрополичому соборі Святого Юра УГКЦ, що у Львові, відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 80-ліття Блаженнішого Любомира Гузара, Архиєпископа-емерита УГКЦ. Розпочнеться Літургія о 10.00 і її очолить Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, та Владики Синоду Єпископів УГКЦ.

До творення Молодіжного Катехизму запрошує усіх молодих людей Блаженніший Святослав, глава Української Греко-Католицької Церкви.

Працівники реабілітаційного центру «Знамення» та Підкомісії "За тверезість життя" УГКЦ щоквартально проводять терапевтичні табори для осіб, узалежнених від алкоголю. Терапевтична програма розрахована на 10 днів, та включає в себе відвикову терапію, психо– та духовну терапії.