Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.03 – 24.03.)
  • Пон, 25/03/2013 - 23:29

16-17 березня2013р. Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, провадив реколекції для спільноти греко-католиків в соборі Святої Софії в м. Римі.Під час днів духовної віднови ієрарх очолював Божественну Літургію та виголосив три науки, присвячені темі Великого посту.

18 березня 2013 року у католиків східного обряду та у православних християн розпочавсяВеликий піст.

Пастирське посланняБлаженнішого Святослава до вірних Української Греко-Католицької Церкви на Великий піст 2013 року

Офіційні правила посту в УГКЦ

«Піст – час для діяльної любові», – о. Андрій Нагірняк

"Піст у їжі повинен стати для нас додатком до посту духовного", - о. Роман Шуп'яний

Під час інавгураційної Служби Божої, яку Святіший Отець Франциск очолив на площі Святого Петра у вівторок, 19 березня 2013 року, Свята Євангелія читалась тільки грецькою мовою. Ця честь випала українському греко-католицькому диякону із Стемфордської єпархії у США, що навчається у Папській грецькій колегії святого Атанасія в Римі.

Цього ж дня відбулася зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука зі священиками-капеланами, що душпастирюють для українських мігрантів в Італії та Іспанії.Зустріч відбулась у рамках спільних великопісних реколекцій, які цього року українські душпастирі проходять у м. Ріано неподалік Рима.

21 березня Блаженніший Любомир (Гузар),Архиєпископ-емерит, зустрівся з викладачами і студентами вишів Києва та інших міст України,що брали участь у Всеукраїнській конференції "Капеланське служіння у вишах. Комунікативний аспект." Зустріч з Блаженнішим Любомиром на тему «Змінити світ вірою» відбулася в Київському міському будинку учителя з ініціативи Центру академічного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ.

А у Івано-Франківській духовній семінарії відбулася презентація Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння»,яку вже традиційно у часі Великого посту проводить Бюро УГКЦ з питань екології.

22 березня 2013 року, з благословення Блаженнішого Святослава, відбулася щорічна молодіжна проща до Майданека (Люблін, Польща) – місця ув’язнення та мученицької смерті блаженного священномученика Омеляна Ковча,яка з нагоди Року віри проходила під гаслом: «Скріплюймо віру свідченням мучеників».

Урочистості розпочались Молебнем до блаженного священномученика Омеляна Ковча, який очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії у співслужінні з Владикою Венедиктом, Єпископом-помічником Львівським та духовенством з різних єпархій та екзархатів УГКЦ України.

23 березня 2013р. в реколекційному домі Сестер Служебниць у м. Надвірна, Івано-Франківської обл., розпочала свою роботу VII Провінційна Капітула Сестер Служебниць в Україні на тему «Світло віри оживляє нас».

Проповідь Глави УГКЦ в Першу неділю Великого посту

Проповідь владики Венедикта Алексійчука в першу неділю Великого Посту. Храм Всіх Святих українського народу. Львів 24.03.13

Священик Андрій Нагірняк, керівник відділу соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ про ювенальну юстицію

Анонс:

З 30 березня до 7 квітня 2013 р. Б. на Львівщині проходитиме акція «Тиждень за життя».Цього року ініціативу ЛОГО Товариство „Рух за життя” підтримало духовенство УГКЦ, Асоціація лікарів-католиків, спільноти УМХ, ТУСК „Обнова”, інші громадські та релігійні організації. Подібні акції проходитимуть також в інших областях України.