Тижневий огляд: життя УГКЦ (19.03– 1.04)
  • Втр, 03/04/2018 - 19:23

З 19 до 24 березня у Римі відбувалася перша в історії Церкви передсинодальна зустріч молоді, на яку було запрошено понад 300 молодих людей з усього світу, представників Римсько-Католицької, Греко-Католицької, Православної, протестантських Церков, мусульман, буддистів, атеїстів. Серед учасників були також діячі освіти й культури. Папа Франциск ініціював цю зустріч у межах підготовки до Синоду єпископів «Молодь, віра та розпізнання покликання», який відбудеться в жовтні 2018 року, щоб із вуст самих молодих людей із різних культурних середовищ почути про їхні труднощі, пріоритети, досвід віри та роль Церкви в житті. Від України в конференції брали участь четверо представників. 

У Тернополі, в четвер,  22 березня, відбулася конференція на тему «Релігія, церква, віруючі в добу суспільних викликів...». У конференції взяли участь науковці, представники духівництва, студенти-історики та семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Й. Сліпого.  Роботу в секціях учасники конференції зосередили на актуальних питання сьогодення: «Церква і сучасне суспільство: конфлікт парадигми цінностей?», «Сучасна релігійність: у що вірить молодь в Україні та світі?», «Людина і Церква в історії суспільних процесів».

Від 26 до 30 березня в Пущі Водиці, що неподалік Києва, відбувався Міжконфесійний науково-практичний тренінг “Зцілення душевних ран. Як Церква може послужити людям”. Участь у заході взяли капелани Української Греко-Католицької Церкви.  Науково-практичний тренінг було організовано Українським та Американським біблійним товариством. До участі в ньому запросили українських капеланів різних конфесій, що мають досвід роботи з військовослужбовцями. Під 5-ти днів занять увагу приділили питанням про причини страждань та стан людини під час скорботи, говорили про те, як допомагати дітям, що зазнали душевних травм, та обговорили нелегкі питання самогубства, зґвалтування, домашнього насильства, залежностей. Окрему увагу приділили питанням про прощення, поведінку християн під час конфліктів та підготовку до труднощів. Інструктором програми був: Марк Конард, колишній морський піхотинець та капелан ВМС США.

В неділю, 1 квітня, під закликом «У молитві через хрест до миру», вулицями Києва пройшла міжконфесійна Хресна хода. У ході взяли участь: Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, духовенство та вірні різних конфесій України. Хресна хода пройшла центральними вулицями столиці, а її шлях пролягав від церкви Святого Василія Великого УГКЦ, що на Львівській площі, до Екуменічного храму на алеї Героїв Небесної сотні. 

 

Пропонуємо до Вашої уваги:

ГЛАВА УГКЦ ВИСЛОВИВСЯ ПРО ВАЖЛИВІСТЬ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ

«УКРАЇНЦІ ВМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ І ЦЕ ТОЙ ІНСТРУМЕНТ, ЯКИЙ ЗДАТЕН НАС РОБИТИ БАГАТИМИ», – ДУМКИ ГЛАВИ УГКЦ ПРО БАГАТСТВО І БІДНІСТЬ

ГЛАВА УГКЦ ДО МОЛОДІ: «НЕ ЗНАЙТИ СВОГО ПОКЛИКАННЯ В ЖИТТІ – ОЗНАЧАЄ ЗМАРНУВАТИ ЙОГО»

«В КРИЗІ НЕ МОЖЕМО ПРИПИНЯТИ ДІАЛОГУ», — ГЛАВА УГКЦ ГАЗЕТІ «RZECZPOSPOLITA»

«ЗАПРОШУЮ ДО ДІАЛОГУ», — ІНТЕРВ’Ю ГЛАВИ УГКЦ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЕВИКА У ПОЛЬЩІ «НАШЕ СЛОВО»

ГЛАВА УГКЦ ДО СВЯЩЕНИКІВ: «ЗАКЛИКАЮ ВАС «ОЖИВИТИ ДАР» СВЯЩЕНИЧОГО ПОКЛИКАННЯ»

ГЛАВА УГКЦ НА КВІТНУ НЕДІЛЮ: «МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ТОГО, ЯКОГО ЦАРЯ ВИ СЬОГОДНІ СОБІ ОБЕРЕТЕ»

АРХИЄРЕЙСЬКЕ ПОСЛАННЯ МИХАЇЛА КОЛТУНА НА ПАСХУ 2018 РОКУ БОЖОГО

“НЕ ВТРАЧАЙТЕ ЛЮДСЬКОСТІ У ВИБОРЧИХ ПЕРЕГОНАХ”, – ВЛАДИКА ВАСИЛІЙ (ІВАСЮК) НА СЕСІЙНОМУ ЗАСІДАННІ МІСЬКОЇ РАДИ

У СПІЛЬНОТІ «НАША ХАТА» БЕЗДОМНИМ ДОПОМАГАЮТЬ ЗНАЙТИ БОГА І ПОЧУВАТИСЯ ЛЮДЬМИ

ПОКУТА ≠ ПОКАРАННЯ

 

АНОНСИ

У КВІТНІ ГЛАВА УГКЦ ВІДВІДАЄ ПРИКАРПАТТЯ

З 8 по 10 червня у Центрі імені Митрополита Андрея Шептицького у Львові пройде “Форум молодіжних лідерів та душпастирств”. Такий захід відбуватиметься вперше з ініціативи Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та Комісії душпастирства молоді РКЦ.  Зустріч відбудеться з благословення предстоятелів двох Церков: Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та Митрополита РКЦ Мечислава Мокшицького.