Тижневий огляд: життя УГКЦ (21.10 – 27.10)
  • Втр, 29/10/2013 - 10:58

З погляду християнина, сім’я – інституція, установлена самим Творцем як нерозривна і плідна єдність чоловіка та жінки. Тільки така сім’я може дати належне виховання дітям. Про це 24 жовтня Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук сказав у Києві під час круглого столу на тему соціального сирітства. Публічна дискусія на цю тему відбулася в приміщенні Комітетів Верховної Ради України з ініціативи між фракційного депутатського об’єднання «Рівноправ’я».

26 жовтня у церкві Святого Марка, що в м. Зальцбург (Австрія), відбулося дияконське рукоположення. За благословення кардинала Кристофа Шенборна, Ординарія для вірних візантійського обряду в Австрії, поставлення у диякони уділив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. Про це повідомив о. Віталій Микитин, душпастир для вірних візантійського обряду в Зальцбургу (Австрія).

У неділю, 27 жовтня:

Луганські греко-католики відзначили своє престольне свято. У церкві «Царя Христа» зібралося близько півсотні парафіян. Святкове богослужіння очолив владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. Також серед гостей був присутній о. Ростислав Муховський, віце-канцлер Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.

На площі перед Львівським театром опери та балету ім. С. Крушельницької (пр. Свободи) відбувся урочистий захід «Світло віри» з нагоди завершення Року віри у Львівській архиєпархії.
Під час акції Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, поблагословив мешканців Львова та передав зібраній спільноті запалену свічку як символ віри. Також ієрарх очолив Молебень до Христа Чоловіколюбця, за участю духовенства та громади міста. У молитовних проханнях Богослуження йшлося про особливу опіку Христа над Львовом та про заступництво за його мешканців.

Проповідь владики Ігора на 18-ту Неділю. Відео

Проповідь Блаженнішого Святослава на 18-ту Неділю після Зіслання Святого Духа (повний текст)

Філадельфійська архиєпархія УГКЦ (США) випустила професійне двомовне (українською та англійською) відео про «Символ віри», у якому знялися діти з парафій архиєпархії.

«Це відео буде надіслане в кожну сім'ю наших парафіян, зареєстрованих в одній з 67 парафій архиєпархії. Також буде надісланий матеріал у друкованій формі – буклету. Мета цього заходу – катехитична», – зазначив у своєму коментарі владика Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський.

«Східна традиція вміє передати Євангеліє сучасному світові», – під таким заголовком італійське інформаційне агентство S.I.R (Релігійно-інформаційна служба), засноване 1988 року з ініціативи Італійської федерації католицьких тижневиків, за підтримки Італійської Єпископської Конференції, опублікувало інтерв’ю з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком, яке провела Марія К’яра Б’яджоні, кореспондент згаданого агентства, що висвітлювала черговий з’їзд Владик Східних Католицьких Церков європейського континенту, який відбувався у словацькому місті Кошице від 17 до 20 жовтня 2013 року на тему: «Євангелізація культури – інкультурація Євангелія».

 

Анонси:

1 листопада 2013 р. з нагоди 69-ої річниці смерті Слуги Божого Митрополита Андрея відбудеться традиційна проща духовенства та вірних Львівської архиєпархії до с. Прилбичі (Яворівський р-н). Цьогоріч паломництво очолить Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ та Митрополит Львівський.

Цього року виповнилось 80 років з часу першого З’їзду молоді під гаслом "Українська молодь – Христові", який організував у 1933 році у місті Львові Митрополит Андрей Шептицький. З нагоди цієї події Львівська міська громадська організація "Українська молодь – Христові" організовує 3 листопада 2013 року ювілейне святкування, також нагадуючи всім про перший З’їзд у незалежній Україні в 1991 році, після якого засновано Львівську міську громадську організацію «УМХ».