Тижневий огляд: життя УГКЦ (23.12-29.12)
  • Втр, 31/12/2013 - 11:55

25 грудня у Павії відбулося урочисте відкриття та освячення храму переданого у користування українській громаді. З цієї нагоди до Павії завітав Апостольський Візитатор для українців в Італії та Іспанії, владика Діонізій Ляхович. За 9 років свого існування громада вперше приймала такого гостя, та й причина його відвідин була винятково-особливою: освячення церкви та перша урочиста Літургія у українському храмі.

26 грудня:

У Гошеві Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, зустрівся з настоятелями монаших чинів і згромаджень УГКЦ. Варто зазначити, що Верховний Архиєпископ УГКЦ проводить таку зустріч наприкінці кожного року. Під час цієї зустрічі Глава Церкви пригадав ключові церковні події, що відбулися в 2013 році. 

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив засідання духовенства Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії, що відбулось у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35). Під час зустрічі Митрополит поділився спогадами про своє покликання до священства. Також владика Ігор розповів про буремні події 1989 р. Зокрема, коли перебував у Москві, виборюючи права УГКЦ.

У Львівській духовній семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулась презентація книг Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського.
Архиєрей презентував три книги: «Слово Гоподнє живе та діяльне», збірка проповідей, що побачила світ у 2009 році; «Духовне слово» Том І, 2002 -2007 рр. Видавничий відділ «Артос», 2012 та «Духовне слово» Том ІІ , 2008 -2011 рр. Видавничий відділ «Артос», 2013.

Увечері в Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася спільна різдвяна вечеря семінаристів, викладачів Семінарії та запрошених гостей із Високпреосвященнішим владикою Ігорем, Митрополитом Львівським та владикою Венедиктом, Єпископом-помічником. Святкування розпочалося із Вечірньої за участю єпископів Львівської архиєпархії та семінарійної спільноти. 

Архиєпископ і Митрополит Володимир Війтишин  мав перше засідання із Соборовою Комісією Івано-Франківської Архієпархії відносно підготовки до проведення Собору Івано-Франківської Архієпархії. В часі засідання було обговорено час проведення трьох сесій собору,  а саме:  м.Івано-Франківську, м.Галичі та м.Долині, а також тематика доповідей, склад доповідачів. У своєму слові Митрополит Володимир окреслив завдання соборової комісії та заохотив всіх до плідної праці.

Традиційно щороку діти з інтернатів, дитячих будинків, сиротинців та з кризових сімей пишуть листи до Святого Миколая з щирою надією на те, що всі мрії здійсняться. Цього року вдалося виконати побажання 1738 дітей. Карітас дякує всім причетним до акції, всім людям доброї волі, які допомогли Святому Миколаю прийти до знедолених дітей, а також бажає веселих свят, достатку в домівках та світлого Різдва Христового!

В Україні стартує ХІ-та «Різдвяна свічка» - національна акція по збору коштів для тисяч малозабезпечених дітей

Читайте також:

Слово Митрополита Львівського на 27-у неділю по Зісланні Святого Духа

Інтервю з владикою Борисом щодо Євромайдану

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

Різдвяне послання Митрополита Львівського на 2014 рік

Владика Петро (Стасюк) привітав із Різдвяними святами мореплавців

Цекровні Достойники про Майдан

 

Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) відзначає, що 2013 рік, який минає, був справді складним роком. Про це він сказав у коментарі телеканалу СТБ. «Цей рік був справді складний, але Богу дякувати за це! Бо це є знак, що приходять зміни», - зазначив Блаженніший Любомир.

 

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з о. Луїсом Окуліком, секретарем Комісії «Caritas in Veritate», яка створена у зв'язку із складною (з точки зору соціальної доктрини Церкви) соціальною ситуацією, що склалася в Європі. Ця Комісія діє при Раді Єпископських Конференцій Європи. У ньому священик коментує нинішню суспільно-політичну ситуацію в Україні.

 

Анонс:

У ніч з 31 грудня на 1 січня у Львівській духовній семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35), за благословенням Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, відбудеться святкування «Новий 2014 рік з Ісусом Христом».