Тижневий огляд: життя УГКЦ (28.04 – 04.05)
  • Срд, 07/05/2014 - 11:32

2 травня 2014 року розпочався офіційний візит Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава до Канади. Протягом днів свого перебування на канадській землі Верховний Архиєпископ УГКЦ відвіє найбільші міста країни (Тороното, Монреаль, Оттава) і греко-католицькі парафіяльні спільноти. Завершиться візит Глави УГКЦ до Канади 12 травня 2014 року.

У перший день візиту Блаженніший Святослав відвідав Інститут східно-християнських досліджень ім. Митрополита Андрея Шептицького та парафію Святого Великомученика Димитрія у Торонто. Разом з владикою Стефаном (Хміляром), Єпархом української католицької єпархії Торонто і Східної Kанади, та духовенством, Глава Церкви відслужив Молебень, зустрівся з молоддю та дітьми денної школи, що діє при парафії. Він також відвідав резиденцію  для старших парафіян та Дім опіки.

4 травня Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Святого Юра. Саме з неї  розпочались заплановані урочистості з нагоди канонізації Папи Івана ХХІІІ та Папи Івана Павла ІІ, що відбулася 27 квітня у Ватикані. Під час Божественної Літургії владика Ігор виголосив проповідь, у якій підкреслив важливість дпро красу душі так, як дбали мироносиці. 

Слово Митрополита Львівського на неділю про мироносиць

Також до вашої уваги:

Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з нагоди Президентських виборів.

Глава УГКЦ закликає українців прийти на виборчі дільниці 25 травня.

«Місія Церкви не є політичною чи суспільно-економічною, а передусім – релігійною», – Владика Богдан (Дзюрах). У зв’язку з виборами Президента України, що відбудуться 25 травня, владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, нагадує священикам про правила поводження служителів Церкви під час виборчих кампаній.

ЧИН МОЛЕБНЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ ПРОТИ СУПРОТИВНИКІВ

Звернення Екзарха Одеського УГКЦ з приводу ситуації в Одесі

Любомир Гузар вважає, що Україна має право на збройний захист

Блаженніший Любомир Гузар заявив, що використовувати зброю допустимо лише для оборони, а не для агресії.

"Російський тоталітарний режим не зупиниться тільки на Україні", - заявив митрополит Стефан Сорока. Архиєпископ, який 27 квітня був присутній у Ватикані на церемонії канонізації двох Римських Пап, заявив, що Папа Франциск намагається знайти вихід з ситуації в Україні.

«Я був би вдячний, якби хтось офіційно пояснив, що в Україні відбувається…» – Блаженніший Любомир (Гузар). «Ми не знаємо, чому Бог допускає те, що коїться в Україні. Проте все, що відбувається, діється з Його волі. Гадаю, це випробування...» – таку думку висловив Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ, в ефірі «Громадського.ТБ» 30 квітня 2014 року.

Нема перемоги без боротьби, - Любомир Гузар.  Наша боротьба повинна бути за правду, за справедливість, аби правда і справедливість були отою провідною вартістю, цінністю у нашому житті. Здобувати це мусимо спільними силами, - сказав Гузар. 

Як повідомив голова Патріаршої комісії у справах монашества Української Греко-Католицької Церкви о. Петра Баран, ЧНІ, розпочав роботу оновлений офіційний сайт монашества УГКЦ.

 

Анонс:

14 травня 2014 року, в м. Перемишляни, відбудеться ІІІ Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ, присвячена п’ятій річниці проголошення блаженного священномученика Омеляна Ковча покровителем душпастирів Української Греко-Католицької Церкви, а також 25-тій річниці легалізації УГКЦ. Архиєрейську Божественну Літургію очолить Високопреосвященний Владика Василь, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.  Програма прощі.