Тижневий огляд: життя УГКЦ (9.01 – 15.01)
  • Пон, 16/01/2017 - 23:18

В четвер, 12 січня 2017 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася традиційна Різдвяна зустріч молоді Київської архиєпархії з Блаженнішим Святославом. Звертаючись до молодих людей Патріарх закликав їх бути не просто оптимістами, але свій оптимізм будувати на християнській вірі. Предстоятель також радив часто роздумувати над покликанням, яке Бог дає кожній людині. За словами Блаженнішого в цьому допоможе пам’ять про те, що кожна особа має таланти, а розпізнавши їх пізнає Волю Божу щодо себе. 

В суботу, 14 січня 2016 року, у Києві близько 800 людей взяли участь у щорічному дійстві «Різдвяна просфора з Патріархом», під час якого Глава УГКЦ Блаженніший Святослав розділив радість Різдва з благодійниками, жертводавцями, друзями та гостями Патріаршого собору Воскресіння Христового.

В неділю, 15 січня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відвідав з душпастирським візитом місто Житомир з нагоди 20-ої річниці служіння парафії святого Василія Великого УГКЦ та річниці відновлення офіційної діяльності Церкви в Житомирі. Також Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся із Головою Житомирської обласної державної адміністрації п. Ігорем Гундичем та Головою обласної Ради п. Володимиром Ширмою. «Двадцять років тому УГКЦ повернулася до Житомира», - сказав архиєрей до високопосадовців. За його словами, Унійна Київська митрополія своєю колискою вважала місто Житомир.

15 січня парафіяни храму Вознесіння Господнього, що в м. Дубно, разом із о. Романом Бобесюком зустрічали владику Венедикта (Алексійчука) у супроводі настоятеля львівської парафії Всіх святих українського народу о. Володимира Ольшанецького та його молодих парафіян. Гості прибули до храму, щоб розділити радість Різдва у Христового у спільній Архиєрейській Літургії, у колядках та через різдвяне дійство "Вертеп".

У неділю у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) відбувся вечір духовного співу "І Слово стало Тілом". Музичний захід спільно підготували "Дім Серця" та Театральний центр "Слово і Голос". Духовні твори виконували: співачка Наталія Половинка та отець Дені Кардіно. На концерті прозвучали монодіі західних та східних обрядів.

Пропонуємо до Вашої уваги:

Глава УГКЦ: «Двадцять років існування греко-католицької громади в Житомирі- це двадцять років змагання за право нашого існування тут»

Глава УГКЦ на свято Василія Великого: «Я так би хотів, щоб у цьому році ми хоч трошки стали кращими християнами»

22 січня у Римі у Соборі Святої Софії о 10:00 розпочнеться Архієрейська Літургія, яку очолить Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян, а опісля відбудеться презентація Щоденника о. Василя Поточняка, в якому він описував переживання своєї хвороби перед смертю. У презентації візьмуть участь: владика Йосиф Мілян, настоятель Свято-Іванівської лаври Студійського уставу УГКЦ ієромонах Юстин Бойко і секретар ПМВ о. Андрій Гах. Назва Щоденника - "З дороги зцілення".

Владика Венедикт: Одна з проблем нашого життя – те, що ми завжди дивимося на інших

Любомир Гузар: 25 грудня чи 7 січня? Переконаний, всі християни повинні святкувати Різдво разом

Святий Миколай не забув про дітей загиблих в АТО - акція «Подарунок від тата»

Головний капелан УГКЦ отець Любомир Яворський у студії Живого телебачення про еволюцію українського капеланства: від Революції Гідості до війни на Сході України. 

Прес-конференція щодо заяви про напад поліцейських на дім священника у Кривому Розі

Заява Криворізької ради церков щодо спроби «невідомих» сил вчинити тиск на отця Ігоря Дмитришина, члена Криворізької Ради Церков,  священика Української Греко-Католицької Церкви в Кривому Розі

Мудрість єдина, але багатоголоса. Інтерв’ю з гуртом філософської музики «Sofiband»