Католикофобія в Україні

  • Неділя, Березень 25, 2018 - 22:58

    25 березня 2018 року стало відомо, що із церкви святого Миколая, яка є у місті Золочеві, можуть забрати 5 фрагментів іконостасу. Про це повідомив парох цієї церкви, ігумен монастиря отців Василіян, отець Августин Шоп’як.

    Саме через це біля храму зібралися представники громади, парафіяни аби висловити свою думку щодо цього. Люди проти того, щоб ці фрагменти було забрано. Збирають підписи під відповідним зверненням.

  • Понеділок, Вересень 4, 2017 - 20:32

    Сьогодні о 10:15 у Сихівський відділ поліції надійшло повідомлення від аноніма про те, що приміщення навчального закладу по вулиці Хуторівка (Львівська духовна семінарія Святого Духа (УГКЦ)) заміновано.

    Про це інформує Leopolis.news з посиланянм на відділ комунікації поліції Львівської області.

    На місце події виїхали експерти-вибухотехніки, слідчо-оперативна група та кінолог.

     

  • Вівторок, Січень 10, 2017 - 18:41

    В ночі, 5 січня 2017 р. о 22:00 на парафію УГКЦ Святої Трійці в м. Кривому Розі був вчинений напад поліції.

    Про це повідомляє парох парафії Святої Трійці Ігор Дмитришин.

    Зі слів отця Ігора невідомі особи ввірвалися на подвір’я приватного домоволодіння, намагалися проникнути в дім, де проживає священик з сім’єю, також ломилися до церкви, трапезної, піднімалися сходами на горище. Коли приїхали патрульні, вони самовільно відкрили ворота і відразу приїхало 4 патрульні машини. 

  • П'ятниця, Листопад 11, 2016 - 13:04

    10 листопада цього року, під час засідання сесії Львівської міської ради голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук озвучив лист-звернення митрополита Львівського УГКЦ Ігоря про присвоєння імені Блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

    Валерій Веремчук зазначив, що, незважаючи на те, що рішення вже тиждень перебуває у Львівській міськраді, але досі не отримало всіх необхідних віз.

  • Понеділок, Вересень 26, 2016 - 16:05

    На честь митрополита назвуть не новостворену вулицю, а перейменують теперішню вулицю Пушкіна

  • Субота, Липень 9, 2016 - 13:51

    7 липня в м. Констянтинівка, що на Донеччині, стався розбійний напад на оселю о. Віталія Кестера, настоятеля парафії Святих рівноапостольних Володимира та Ольги УГКЦ Донецького екзархату.

  • Середа, Червень 15, 2016 - 17:45

    Хотілося б сказати, що останнім часом Україною збільшилася кількість вандалізму. Проглядаючи новини, ми часто бачимо світлини з усього світу із зображеннями побитих храмів, фігурок святих, Ісуса. Та те, що сталося у селі Висока Піч Житомирського району, змушує замислитися глибше над пророцьким виміром цього акту вандалізму.

  • Вівторок, Червень 14, 2016 - 17:25

    На Львівщині на території храму обікрали могилу священика. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до крадіжки.

    Про це 14 червня інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

    До Пустомитівського відділення поліції 12 червня надійшло повідомлення про те, що з могили священнослужителя на території церкви Різдва Пресвятої Богородиці у селі Давидів викрадено надмогильні предмети. Серед викраденого – статуетка, фігури ангелів, вінок та книга, виготовлені з бляхи та запилені бронзою. Загалом, на суму близько 40000 гривень.

  • Понеділок, Травень 30, 2016 - 23:24

    В ніч з 29 на 30 травня 2016 р., вандали обстріляли усі вікна нового храму парафії Покрова Пресвяої Богородиці УГКЦ в м. Черкаси.

    Як повідомив о. Юліан Шеремета, парох місцевої громади УГКЦ, сьогодні зранку перед служінням Божественної Літургії він зауважив, що у вікнах храму замітні дивні отвори. Пригледівшись ближче священик зрозумів, що вони появилися внаслідок пострілів з пневматичної зброї. Одразу ж після Богослужіння він повідомив правоохоронні органи, які по прибуттю оглянули місце та намагались визначити рід зброї, з якої було скоєно вандалізм.

  • Вівторок, Квітень 5, 2016 - 19:14

    У Хрестопоклінну Неділю Великого посту за юліанським календарем у багатьох містах і містечках Галичини пройшли багатотисячні Хресні Дороги. Здавалось би, нічого надзвичайного не трапилось. Відколи комуністичний режим впав, такі Хресні Дороги – звичайне явище для Галичини. Проте у актуальному українському контексті саме ці Хресні Дороги мають особливе значення.

  • Неділя, Березень 20, 2016 - 19:12

    Сьогодні на нашу редакційну скриньку надійшов лист з погрозами смертю на адресу членів редакції.

    Лист надійшов з електронної адреси samitrofanov@gmail.com Адреса відповідає реальному живому профілю у соціальній мережі Facebook - https://www.facebook.com/samitrofanov

    Ось зміст листа. Оскільки він містить нецензурну лексику, то там, де автор її вживає ми поставили три крапки.  

    «Ответ на события во Львове. ЛГБТ.

    Наше вам с кепочкой!.

  • Субота, Березень 19, 2016 - 19:50

    Це вже другий раз з каплиці у Черкасах  був вкрадений хрест. Хтось вкрав статую Христа з хреста, який був освячений в минулому році в Страсну п'ятницю.Три тижні тому, був вкрадений металевий хрест, який висів біля дверей з початку існування каплиці.

  • Неділя, Березень 13, 2016 - 19:33

    Українська філія Московського патріархату, або як її ще називають УПЦ МП минулого тижня вчергове довела, що вона побудована не на Христі, а на брехні.

  • П'ятниця, Лютий 19, 2016 - 16:25

    Дискусія, яка розгорілася в ЗМІ, соцмережах, в суспільстві стосовно Гаванської декларації Папи Франциска і патріарха Кіріла виявила повне незнання і нерозуміння більшістю диспутантів реалій, які формують життя Католицької Церкви.

  • Четвер, Лютий 18, 2016 - 11:11

    Близько 50 католиків Одеси 17 лютого зібралися під будівлею Одеської обласної державної адміністрації для того, щоб оголосити свої вимоги. За словами священика Юрія Нагорного, настоятеля римо-католицької парафії в Суворовському районі, на неодноразові звернення до керівництва області немає ніяких відповідей.

    А між тим, католиків Одеси занепокоює питання повернення культового майна, згідно з яким вони можуть претендувати за нерухомість, яка перейшла в підпорядкування держави в роки радянської влади, повідомляє Informer.od.ua.

  • Четвер, Лютий 11, 2016 - 20:24

    Як уже повідомлялося, у Городку незаконно продовжує діяти під виглядом священика позбавлений церковною владою клирицького сану (священства) Зіновій Бенсь. Він, знехтувавши накладеним покаранням, шляхом обману і зловживання довірою людей, як самозванець продовжує чинити святотатство під виглядом священика Української Греко-Католицької Церкви, що є тяжким злочином проти Божественної природи Церкви, Божого і Церковного права, та становить велику загрозу для духовного добра вірних. 

  • Четвер, Січень 14, 2016 - 13:53

    У ніч з 12 на 13 січня 2016 року біля церкви на Аскольдовій могилі у Києві двоє невідомих вчинили акт вандалізму і облили зеленою рідиною білу меморіальну дошку знаної та шанованої у світі видатної української громадської та політичної діячки, Голови ОУН(р), Президента Антибільшовицького Блоку Народів, народного депутата ВР України трьох скликань, засновниці Конгресу Українських Націоналістів Слави Стецько.

  • Неділя, Грудень 6, 2015 - 09:43

    Нещодавно в м. Сміла, що на Черкащині, вірні УГКЦ успішно розпочали зведення Спасо-Преображенської каплиці, разом з цим зіткнулися з поважними клопотами.

    Як повідомляє місцевий священик Української Греко-Католицької Церкви, о. Андрій Чик: «Вчора мешканці селища Холоднянське (неподалік м. Сміла) у своїх поштових скриньках знайшли повідомлення, які несуть у собі негативну інформацію про УГКЦ», за словами о. Андрія це свідчить про розпалювання міжконфесійної ворожнечі в м. Сміла.

  • П'ятниця, Серпень 28, 2015 - 14:06

    На сьогодні проект реконструкції площі Святого Юра досі не завершений. Частину площі перед відкриттям пам'ятника впорядкували, а далі залишили як було.

    Як глузування над пам'яттю Шептицького виглядає той факт, що міський голова Львова Андрій Садовий напередодні виборів засіває місто бруківкою, наче гречкою, а перед пам'ятником Шептицького та головною святинею УГКЦ залишив розриті котловани.

  • Середа, Липень 15, 2015 - 11:08

    Сьогодні о 09:50 було виявлено сліди проникнення до Екуменічного храму УГКЦ.

    На місці злочину виявлено знищений купол, через, який скоріш за все і потрапили в середину храму грабіжники. Всередині церкви знищена стеля, розкидані дерев’яні оздоби храму, та гроші зі зруйнованих скарбничок.

    Грабіжники залишили запалені лампадки та втекли з місця злочину.

    Прикро… Храм в якому молились вірні багатьох обрядів в часі революції Гідності, зазнав знищення та зневаження.

    На місці злочину працює слідчо-оперативна група.

Сторінки