Вибори в США і Церква

  • Понеділок, Листопад 21, 2016 - 17:19

    Хорватська редакція Радіо Ватикану розмістила короткий коментар про те, що зараз відбувається у США після виборів, в результаті, яких мільярдер Дональд Трамп став 45-им президентом США.

    У ЗМІ часто стикаємось із словом ідеологія. Але дуже часто це поняття неправильно використовується. Ідеологія не є комплексним поглядом на життя. Тому ідеологія і світогляд – це не рівнозначні поняття.

  • Вівторок, Листопад 15, 2016 - 11:55

    Кардинал Раймонд Берк вважає, що обрання Дональда Трампа є знаком того, що політичним лідерам Сполучених Штатів слід уважніше слухати народ і повернутись до оборони життя, шлюбу, сім’ї та релігійної свободи.

  • Понеділок, Листопад 14, 2016 - 18:12

    Перемога Дональда Трампа на виборах може нам видаватися далекою подією, яка мало впливає на ситуацію в українському християнстві. Насправді ж, вона настільки багато розкриває нам про реальний стан західних суспільств, про стан християнства на Заході, але й про стан нашого суспільства і нашого християнства, що дає підстави говорити про потребу аналізу, переосмислення і відповідних висновків.

  • Неділя, Листопад 13, 2016 - 13:26

    Всеіндійська рада християн (GCIC) звернулася до новообраного президента Дональда Трампа з посланням, у якому індійські християни просять Трампа сприяти свободі віросповідання у цілому світі, повідомляє «AsiaNews».

    У посланні також зазначається, що вибором Дональда Трампа американські християни засвідчили свою відданість християнським цінностям та готовність відстоювати принципи демократії та свободи віросповідання. Індійські християни зазначаю, що США завжди були земним маяком надії для пригноблених і переслідуваних людей по цілому світі.

  • Неділя, Листопад 13, 2016 - 13:05

    Релігійний фактор у нещодавніх виборах президента США відіграв багато вагомішу роль, аніж це визнається Демократичною партією, пише на шпальтах «The New York Times» Ларі Ґудстайн.

    Так білі протестанти складають 26 відсотків виборців, а з них 81% проголосував з Дональда Трампа. Католики становлять 23% виборців, з них 52% проголосували за Трампа. Причому, білі католики віддали Трампу 67% голосів.

  • Субота, Листопад 12, 2016 - 15:03

    Частина членів Демократичної партії США гостро критикує передвиборчу кампанію Гілларі Клінтон через її ігнорування переконань релігійних американців, які підтримують Демократичну партію, повідомляє CNA.

    Більше того, ця група членів Демократичної партії звинувачує також і керівництво своєї партії у тому, що прийнявши виразно проабортну платформу партії, вони прирекли партію на політичну смерть.

  • П'ятниця, Листопад 11, 2016 - 14:38

    На довиборах до американського Конгресу Республіканська партія США програла тільки у штаті Іллінойс, де за місце в Палаті представників змагались республіканець Боб Долд та демократ Бред Шнайдер. Боб Долд відомий своєю позицією, яка відмінна від решти американських республіканців – він прихильник «права» на аборт. Саме його проабортні позиції оглядачі приписують його поразку на виборах, інформує LifeSiteNews.

  • П'ятниця, Листопад 11, 2016 - 13:34

    Напередодні виборів у США у ЗМІ широко висвітлювалась так звана «католицька проблема», як проблема голосування католицької громади США за конкретного кандидата, пише «Catholic Herald».

    Проте екзиполи показали, що після скандалів, пов’язаних із втручання команди Клінтон у внутрішнє життя Церкви та чисельних заяв католицького єпископату, католики виявили у свої більшості голосувати за Дональда Трампа.

  • Середа, Листопад 9, 2016 - 21:49

    Минулий тиждень і початок цього тижня, хоч не були надзвичайно багатими на події, проте декілька з них усе ж таки мають певну знаковість, на яку варто звернути увагу.

  • Середа, Листопад 9, 2016 - 16:57

    Більше 60% опитаних протестантів, 52% католиків і 55% представників інших християнських конфесій віддати свій голос за Дональда Трампа - згідно з екзит-полом, представленим телеканалом CNN. Хілларі Клінтон отримала підтримку 71% опитаних юдеїв, і більшість представників інших релігій і людей, які називають себе невіруючими.

    Серед католиків 52% респондентів віддали свої голоси за Дональда Трампа, і 45% за Хілларі Клінтом. Трампа також підтримали 60% протестантів і 55% представників інших християнських конфесій, в той час як за Клінтон проголосували 37% і 43% відповідно.

  • Понеділок, Листопад 7, 2016 - 14:38

    Нове опитування, оприлюднене 04.11.2016р., проведене Джорджтаунським університетом, свідчить що серед католиків США Дональд Трамп отримує на 16% голосів більше, чи його конкурентка Гілларі Клінтон, інформує CNA.

  • Субота, Листопад 5, 2016 - 15:47

    Протягом гострої передвиборчої кампанії у США велика частина американських католицьких єпископів та популярних у суспільстві католицьких священиків закликала американських виборців на виборах президента США голосувати за того кандидата, який декларує pro-life цінності.

    В умовах цьогорічних передвиборчих змагань це означає заклик голосувати за Дональда Трампа, оскільки Гілларі Клінтон неодноразово заявила про те, що вона є прихильником практично нічим не обмеженого «права» на аборти.

  • Вівторок, Листопад 1, 2016 - 14:27

    Перебуваючи з візитом в Хорватії кардинал Реймонд Берк ексклюзивно для хорватського католицького порталу «Bitno.net» прокоментував ситуацію з майбутніми виборами президента США.

    Кардинал Берк ствердив, що ситуація, яка склалася з американськими виборами для нього особисто є дуже прикрою.

  • П'ятниця, Жовтень 28, 2016 - 16:12

    Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп дав 15-хвилинне інтерв’ю найбільшій у світі католицькій телемережі EWTN. Трамп був гостем у передачі World ведучого Реймонда Арройо, повідомляє «Catholic Herald».

    У ході інтерв’ю Трамп заявив, що його непокоїть стан свободи віросповідання у США. Також він заявив, що його конкурентка – Гілларі Клінтон зробить усе, щоб не вибачатися перед католиками за антикатолицьку діяльність людей її команди.

  • Субота, Жовтень 22, 2016 - 12:45

    У Нью-Йорку відбулась традиційна благодійна вечеря «Ал Сміт», засновником якої є колишній губернатор Нью-Йорка Ал Сміт – перший католик, який був кандидатом у президенти США. Правнук Ал Сміта Ал Сміт ІV і кардинал Тімоті Долан були співголовами цього заходу, інформує CNA.

    Кардинал Долан сидів між Гілларі Клінтон і Дональдом Трампом. Кандидати в президенти США обмінялися традиційними уколами й показали за столом деяку незручність, а як висловився кардинал Долан, спільна молитва була найкращою частиною цьогорічної вечері.

  • П'ятниця, Жовтень 21, 2016 - 12:42

    У своєму блозі Архиєпископ Балтимору Вільям Е. Лорі, коментує скандал, який розгорівся з приводу антикатолицьких висловлювань команди кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, після потрапляння на WikiLeak листів членів команди Клінтон.

  • П'ятниця, Жовтень 21, 2016 - 12:24

    Кардинал Тімоті Долан закликав кандидата у президенти США від демократичної партії Гілларі Клінтон дистанціюватися від антикатолицьких заяв зроблених головою її передвиборчого штабу. Кардинал назвав висловлювання Джона Подести стосовно католиків надзвичайно зверхніми і образливими, повідомляє LifeSiteNews.

  • Четвер, Жовтень 20, 2016 - 16:59

    В часі Третіх і останніх теледебатів між основними двома претендентами на крісло господаря Білого дому, Дональд Трам заявив, що він залишається вірним своїм зобов’язанням, та в якості президента США збирається проводити проти-абортну політику.

  • Вівторок, Жовтень 18, 2016 - 13:10

    Архиєпископ Канзас-Сіті монс. Джозеф Нойманн в архиєпархіяльному інтернет ресурсі «The Leaven» доволі гостро розкритикував позицію і поведінку кандидата у віце-президенти США Тіма Кейна. Архиєпископ назвав Кейна ортодоксним членом Демократичної партії, але кафетерійним католиком - так у США називають формальних католиків, які замість відвідувати неділю Службу Божу, проводять час у церковному кафетерії.

  • П'ятниця, Жовтень 14, 2016 - 15:47

    На фоні скандалу з антикатолицькими листами команди Гілларі Клінтон, Президент Конференції католицьких єпископів США Архиєпископ Луїсвіллю (штат Кентуккі) монс. Джозеф Е. Курц 13 жовтня цього року оприлюднив заяву у якій закликає американських виборців задуматись над проблемою свободи віросповідання в США, повідомляє офіційний сайт Конференції католицьких єпископів США.

Сторінки