«Tour2France – Tour4Peace»: велопробіг на підтримку українських студентів
  • Пон, 18/07/2022 - 11:37

Зборові коштів на стипендії для студентів з України присвячений велопробіг-паломництво, організований Папським Університетом «Цариця Апостолів».

Покликаючись на всесвітньовідому велогонку «Tour de France», академічна спільнота Папського Університету «Цариця Апостолів», що діє під проводом Згромадження Легіонерів Христа, організовує благодійний велопробіг «Tour2France» (Пробіг до Франції), метою якого є поєднання спорту, солідарності та духовності, збираючи кошти на стипендії для студентів, які походять зі складних соціальних контекстів.

Цього року велопробіг «Tour2France» підтримує кампанію «Tour4Peace» (Пробіг за мир). Ініціатива, яка в неділю, 17 липня 2022 року, вирушила з площі Святого Петра у Ватикані, щоб через тиждень, 24 липня, здолавши 800 км, прибути до Марійського санктуарію в Ла-Салет у Франції, присвячена учням і студентам з України.

В комюніке організаторів зазначається, що світ освіти прагне висловити солідарність з сотнями тисяч молодих людей, які змушені залишити свою країну, втікаючи від жахіть війни, перервавши свій освітній процес. Чимало навчальних закладів вже надали стипендії, щоби підтримати навчання дітей і молоді з України. Також і мережа освітніх інституцій, якими опікується Згромадження Легіонерів Христа, прагне приєднатися до цієї хвилі солідарності та в рамках кампанії «Tour4Peace» разом з Римським Європейським Університетом пропонує стипендії для української молоді на 2022\23 навчальний рік. Кандидатів на отримання цих стипендії вкаже партнерська асоціація «HOPEforUkraine», яка працює в безпосередньому контакті з українськими біженцями в Італії.