Трамп призначив захисника життя і сім’ї секретарем HUD
  • Втр, 06/12/2016 - 14:44

Нещодавно обраний президент США Дональд Трамп призначив нового секретаря Департаменту житлового будівництва і міського розвитку (HUD). Ним став дитячий нейрохірург, колишній суперник Трампа на президентських перегонах від республіканців, др. Бен Карсон. Він є першим афро-американцем, призначеним в кабінет Трампа.

До виходу на пенсію в 2013 р. др. Карсон був директором дитячої нейрохірургії в лікарні Джона Хопкінса, став визначним національним лідером, котрому вдалось подолати проблемну юність в Дейтройті, отримати академічне звання, стати визначним нейрохірургом і прославитись тим, що успішно відокремив сіамських близнюків зі з'єднаними головами.

Др. Карсон відомий також за його відкриту критику Obamacare, політики Хіларі Клінтон. Він відкрито говорить про безглуздість зміни гендеру, вважає, що гомосексуалізм – це вибір; виступає проти зміни визначення подружжя і внесення «гендерної ідентичності» в цивільні статути, а також вважає несправедливим, щоб трансгендерні чоловіки користувались жіночими туалетами і таким чином створювали дискомфорт іншим. Він неодноразово виступав на захист життя, засуджував аборти, евтаназію.

«Бен Карсон має світлий розум і прагне підсилити громади і сім’ї в цих громадах», – зазначив Дональд Трамп. – «Бен розділяє мій оптимізм щодо майбутнього нашої країни і разом з усіма нами є гарантом того, що це президентство представляє усіх американців. Він – жорсткий конкурент і ніколи не здається».

Після свого призначення, др. Карсон написав на своїй Фейсбук-сторінці: «Виграти президентські вибори – це лише перший крок для тих, хто любить традиційну Америку і не хоче змінювати її докорінно. Тепер розпочинається важка праця з відбудови тих цінностей, які зробили нас великими. Ми повинні повернути співчуття і єдність, які додають нам сили і руйнують розділення, що роблять нас слабшими».