Триває всеукраїнське ювілейне паломництво до Санктуарію Матері Божої у Фатімі
  • Втр, 12/09/2017 - 21:23

Триває всеукраїнське ювілейне паломництво до Санктуарію Матері Божої у Фатімі з нагоди 100-річчя обявлень під патронатом Архиєпископа Мечислава Мокшицького.

Цими днями декілька паломницьких груп з усієї України вирушили місцями Марійних святинь через цілу Європу у паломництво до Фатіми.

Дане паломництво є організоване Львівською Архідієцезію РКЦ та паломницьким центром Святого Христофора. Від нас вирушили: 1 автобус мирян та 2 автобуси духовенства та семінаристів. Також до святкових заходів 14 вересня у Фатімі приєднюються групи від інших паломницьких центів, зокрема від Патріаршого та Рафаїлу. 13-14 вересня Архиєпископ Мечислав Мокшицький разом з римсько-католицькими єпископами України, духовенством, семінаристами та сотнями мирянами буде молитися про мир і спокій в Україні та в цілому світі.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький під час зустрічі з семінаристами та духовенством Вищої Духовної Семінарії Львівської Дієцезії (смт.Брюховичі), привітав їх з початком паломництва та наголосив, що вони прямують до Фатіми, а це дуже особливе місце, де Матір Божа через об’явлення, закликає усіх до покути та молитви на розарію. Як говорив св. Іван Павло ІІ після того, як був серйозно поранений 13 травня 1981 року, послання з Фатіми «сьогодні є більш актуальним, ніж було у 1917 році».

Нам залишається слідувати головному посланню з Фатіми, де Матір Божа закликає нас до молитви на розарію про мир та навернення в Україні та в цілому світі.