Тривають приготування до першої африканської подорожі Франциска
  • Пон, 03/08/2015 - 15:37

На минулому тижні ватиканська делегація гостювала в Бангі. Центральноафриканська Республіка буде однією з трьох країн Чорного континенту, які лежать на трасі першої африканської подорожі Папи Франциска. Дві інші це Уганда і Кенія.

«Для нас це паломництво — справжнє благословення», — зізнається архиєпископ столичного міста Бангі. Він каже: африканці розраховують, що Папа принесе цій країні, яка тяжко виходить із наслідків громадянської війни, такий потрібний усім дар миру і примирення.

Франциск відвідає, зокрема, один із таборів для біженців. Також він зустрінеться з молоддю. Вночі, коли Святіший Отець відпочиватиме у нунціатурі в Бангі, відбудеться молодіжне чування. Архиєпископ Дьєдонне Нзапалаінґа підкреслює, що в підготовці до візиту беруть учать не тільки католики, але також протестанти і мусульмани, які також зустрічатимуться з Франциском. Також архиєпископ висловлює сподівання, що в зустрічі з Папою Римським братиме участь новий, демократично обраний президент. Вибори відбудуться безпосередньо перед папським візитом.

Візит Франциска в Африку запланований на 29-30 листопада ц. р. Передбачається, що в ньому візьмуть участь також представники сусідніх країн, де ще тривають внутрішні конфлікти й боротьба з ісламським тероризмом: Чад, Камерун, Південний Судан і Демократична Республіка Конго.