Троє кардиналів підписали декларацію на захист Вчення Церкви
  • Пон, 03/10/2016 - 13:13

Шість єпископів, троє кардиналів та велика кількість католицьких священиків, представників католицьких ЗМІ, діячів культури, інтелектуалів підписали заяву на декларацію Вчення Церкви про шлюб та моральність. Декларація вірності незмінному Вченню Церкви про шлюб та незмінності дисципліни Таїнств на даний час зібрала більш як 4000 підписів, повідомляє «Catholic Herald».

Підписанти задекларували своє рішення «залишитися вірними незмінності Вчення Церкви про мораль та Таїнство Подружжя, про Таїнства Примирення та Євхаристії, а також вірності незмінній церковній дисципліні стосовно цих Таїнств».

Підписанти наголошують, що вони були вимушені підписати Декларацію після того, як особливо після позачергового і чергового Синодів єпископів Католицької Церкви та публікації Amoris Laetitia у Церкві почали широко поширюватись помилкові твердження про шлюб та сім’ю.

У Декларації стверджується, що Євхаристія не може бути отримана розлученими і знову «Одруженими», якщо вони не живуть як брат і сестра, так як це сформульовано у Familiaris Consortio св. Івана Павла ІІ та Sacramentum Caritatis Бенедикта ХVІ.

Декларацію підписали кардинали: Реймонд Берк, Карло Каффарра і Яніс Пуяц, а також єпископи Атаназій Шнайдер – єпископ-помічник Астани, Андреас Лаун – єпсикоп-помічник Зальцбурґу, Хуан Родольфо Лайс – єпсикоп-емерит Сен-Люїсу.

Серед підписантів є також о. Антоніус Марія Мемсері – Генеральний настоятель Місіонерів Святого Хреста, Етторе Ґотті Тедескі – колишній президент Ватиканського банку,  д-р Йозеф Зайферт – філософ, д-р. Джон Лафленд – британський політичний філософ, Джон Смітон – виконавчий директор Організації захисту ненароджених дітей, д-р. Анка Цернеа – голова Товариства лікарів-католиків Румунії, д-р. Адольфо Лінденберґ – співзасновник бразильського Товариства захисту традиційної сім’ї, проф. д-р. Массімо де Леонардіс – директор департаменту політичних наук Католицького університету Пресвятого Серця в Мілані, проф. Ізабель Кемп – професор філософії у Папському університеті св. Томи Аквінського в Римі, Джон Генрі Вестен – співзасновник і головний редактор LifeSiteNews.com, Луїс Фернанодо Перес Бустаманте – директор InfoCatólica.

За інформацією сайту LifeSiteNews.com проти 45 підписантів цієї декларації застосовано репресивних заходів їхніми церковними наставниками. Так д-р. Джозеф Шоу, 4-й барон Креймайлу втратив посаду директора академічних справ і Папському університеті.

Цікавим є той факт, що Декларацію підписала низка членів королівських, князівських та шляхетських родин Європи.