Церква допомагає корінним народам і селянам Латинської Америки
  • Нед, 16/06/2013 - 15:13

 З 18 по 21 червня в перуанському Арекіпа проходитиме щорічне засідання адміністрації Автономного фонду "Populorum Progressio". На ньому будуть обговорені питання фінансової підтримки проектів в інтересах корінних громад Латинської Америки і Карибського басейну. Управляє фондом голова Папської ради "Cor Unum" кардинал Робер Сара. Цікаво, що вперше засідання відбудеться під час понтифікату Франциска, який закликав до творення "Церкви бідного і для бідних", наголошується в повідомленні Фонду. Вже відомо, що чергове засідання відбудеться наступного року в Римі, щоб мати можливість безпосередньо почути думку Папи Франциска про напрямки діяльності та майбутньої структури.

 

Діяльність "Populorum Progressio" спрямована насамперед на допомогу корінним народам і селянам, які становлять високий відсоток населення Латинської Америки. Стрімкий процес урбанізації континенту і нав'язування постмодерністської культури ізолювали ці шари суспільства від соціального контексту і розвитку, до якого інші мають доступ. Таким чином, вони переживають глибоку маргіналізацію і відсутність захисту, втрачаючи, в багатьох випадках несправедливо, право власності на свої землі. Фонд був створений в 1992 р. і послужив базою для виникнення Папської Ради "Cor Unum".

 

Цього року на нараді буде представлено 222 проекти з 18 країн, включаючи Колумбію, Бразилію, Перу та Еквадор. Вони стосуються виробництва, насамперед у сільському господарстві та на малих підприємствах; громадської інфраструктури, в тому числі забезпечення питною водою; освіти та охорони здоров'я.

 

Серед найбільших донорів фонду "Populorum Progressio" - італійська єпископська конференція.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va