Тучинський полігон на Рівненщині відвідав владика Василій (Івасюк)
  • Суб, 25/08/2018 - 10:07

23 серпня, у День Державного Прапора України, владика Василій (Івасюк) відвідав коломийських військовослужбовців. 

В Тучинському полігоні, що під Рівним, бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади, яка під час ротації дислокується в Коломиї, продовжують здобувати військовий досвід. З нагоди Дня Прапора та 27-ї річниці Незалежності України до військової частини привітати і благословити захисників приїхав єпископ Коломийський кир Василій (Івасюк).

На початку, спільно з о. Сергієм Дмитруком, владика відслужив молебень, після чого окропив присутніх свяченою водою.

 “Господь наша надія, яку  Він дає українському народові через військовослужбовців”, – наголосив владика, звертаючись до особового складу бригад. Єпископ пояснив, що Господь подарував їм життя і покликав тепер виконати дуже важливе завдання – захищати Україну в цей нелегкий час.

“Готуючись до оборони нашої держави, ви зобов’язані підвищувати свою військову кваліфікацію. Одначе, перед початком кожної справи і завдання маєте просити Бога допомогти успішно виконати поставлене завдання свого командування, зберігаючи при цьому своє життя і життя своїх товаришів”, – закликав кир Василій.

Далі єпископ пригадав розповідь про один із підрозділів часів Другої Світової Війни.

“Тридцять чоловік того підрозділу направили в наступ, – продовжив розповідати владика. – Тоді воїни якраз проходили біля каплички, посвяченій Матері Божої Неустанної Помочі. Несподівано один чоловік вибіг із колони та щиро просив Пресвяту Богородицю щасливо повернутися живим із війни. Дійсно, з тієї групи тільки він один повернувся додому з війни…”

 По звершенню зустрічі військовслужбовці поспілкувалися з Преосвященним владикою, показали територію полігону і подякували за візит. У свою чергу кир Василій також висловив вдячність за їхню щоденну службу, завдяки якій мирні люди мають змогу спокійно спати, ходити на навчання та працювати.