Турин готується до «Паломництва довіри на землі 2020»
  • Суб, 04/01/2020 - 15:03

Італійське місто Турин завжди було гостинним для всіх і готове відкрити свої двері для молодих паломників з усієї Європи, які сюди прибудуть на новорічну зустріч Тезе. На цьому наголошує Туринський архиєпископ Чезаре Носілья в інтерв’ю для Vatican News.

У п’ятницю, 3 січня 2020 р., в північноіталійському місті Турині відбулося представлення 43-го «Паломництва довіри на землі», що відбуватиметься в цьому місті від 28 грудня 2020 року до 1 січня 2021. Окрім екуменічної спільноти Тезе, що проводить паломництво, та місцевої архидієцезії, до огранізації заходу вже залучилися міська управа Турину та адміністрація регіону П’ємонте. Організатори готуються прийняти понад 15 тисяч молодих учасників з усієї Європи. З цієї нагоди передбачається позачергове виставлення Туринської Плащаниці.

Важливі етапи приготування

В інтерв’ю для Vatican News Туринський архиєпископ Чезаре Носілья зазначив, що вони з великою радістю прийняли звістку, яку Настоятель спільноти Тезе брат Алоїз оголосив під час третього дня зустрічі Тезе у Вроцлаві. Ієрарх вказав на важливість приготування до паломництва, що включає зустрічі членів спільноти Тезе з місцевими священиками, а пізніше також з молоддю. «Основним моментом цього приготування як для нас, так і для спільноти Тезе є прийняття в сім’ях, – зазначив архиєпископ, – бо, якщо прибудуть 15-20 тисяч молодих людей, то не буде так легко розмістити їх у сім’ях. Але я переконаний, що Турин, який завжди був дуже гостинним містом також і для іммігрантів, відкриє свої двері й сім’ї будуть готовими відповісти на такий прекрасний і важливий знак». Архиєпископ Носілья нагадав, що це паломництво є екуменічним і тому важливо співпрацювати зі спільнотами інших конфесій.

 

Через Плащаницю Христос дивиться на людство з любов’ю

Туринський архиєпископ підкреслив, що основним етапом «Паломництва довіри на землі 2020» буде позачергове виставлення Туринської Плащаниці. Він додав, що молодь регіону П’ємонте мала можливість молитися перед Плащаницею 2018 року перед тим, як вирушити до Риму для участі в Синоді, присвяченому молоді. Цитуючи слова Папи Франциска, ієрарх зазначив, що це не ми споглядаємо обличчя на Плащаниці, а Христос дивиться на нас, звіщаючи Свою любов до кожної людини й до всього людства. «Отже, це дуже важливе послання також і для сьогоднішнього суспільства, – наголосив Архиєпископ Носілья. – Ми повинні збирати молодь і запрошувати їх будувати світ, в якому кожен може почуватися прийнятим таким, як він є, незважаючи на всі відмінності».