Туринська Плащаниця: нові дослідження
  • Срд, 12/06/2013 - 20:25

Зображення на Туринській Плащаниці було утворено, ймовірно, завдяки електричному розряду, і її вік, за даними останніх наукових досліджень, співвідноситься з епохою Христа. Ці два висновки знайшли відображення в доповіді професора механіко-термічних досліджень університету Падуї Джуліо Фанті. Відомий дослідник Туринської Плащаниці був запрошений в Кельн з нагоди Німецького Національного Євхаристійного конгресу. В інтерв'ю Ватиканському радіо професор розповів про результати нових досліджень:

«Завдяки додатковому фінансуванню університету ми провели дослідження в різних напрямках: на основі інфрачервоної і раманівської спектроскопії, а також хімічного та багатопараметричного механічного аналізу. Всі ці аналізи проводилися на зразках оригінальної Плащаниці після визначення відносної шкали за допомогою ряду зразків, висхідних до періоду від 3.000 року до Р.Х. і по наші дні. Всі результати говорили про дати, близькі до першого століття після Р.Х., а найбільш вірогідним віком Плащаниці - з імовірністю 95 відсотків - є 33 р. до Р.Х., плюс-мінус 250 років. Тобто висновок практично охоплює епоху, в яку жив Ісус Христос ».

Говорячи про результати своїх п'ятнадцятирічних досліджень, проф. Фанті відзначив одну важливу особливість. Це - відбиток людського тіла, який не може бути відтворений навіть у сучасних умовах. Існують різні наукові гіпотези, проте, на думку італійського вченого та його колег, образ був залишений в результаті короткого і дуже інтенсивного розряду енергії, схожою на електричну, що виходить від потужного електричного поля напругою порядку 50 мільйонів вольт. Тобто для створення подібного зображення був би необхідний одночасний розряд енергії п'ятдесяти блискавок, що на сьогоднішній день неможливо відтворити в лабораторних умовах.

Говорячи про вік Туринської Плащаниці, проф. Фанті зазначив, що на думку більшості вчених, він ідеально поєднується з описом Євангелій і відноситься до першого століття. Відомо, що дослідження за допомогою методу радіовуглецевого аналізу, проведені в 1998 році, прийшли до помилкових висновків. Ось чому були проведені альтернативні аналізи, результати яких привели до дати першого століття від Різдва Христового.

 

За матеріалами  http://ru.radiovaticana.va