У Бахрейні освятять католицьку катедру
  • Чтв, 02/12/2021 - 10:59

Вже за кілька днів свої брами відчинить католицька катедра в Бахрейні. Катедра Матері Божої Арабської стане представництвом апостольського вікарія Північної Аравії.

Планується, що 9 грудня храм урочисто відкриє король Хамад, а наступного дня освячення храму здійснить кардинал Люїс Тагле, префект Конгрегації євангелізації народів.

Катедра була збудована на території, яку Церкві в 2013 році подарував монарх. Основоположний камінь було закладено в 2018 році. Храм, що вміщатиме 2300 вірних, розташований в Авалі, у центральній частині країни, за 20 км від столичної Манами. Окрім місця культу, там збудовано єпископську курію, дім для гостей та осередок душпастирської формації.

Кількість католиків в Королівстві Бахрейн становить близько 100 тисяч. Незважаючи на те, що офіційною релігією там є іслам і зобов’язує закон шаріату, Церква має свободу визнання.

Апостольський вікаріат Північної Аравії зараз займає територію майже 2,2 млн кв.км. і охоплює Кувейт, Бахрейн, Катар і Саудівську Аравію. В Катарі і Кувейті налічують по близько 300 тисяч католиків, в Саудівській Аравії – 1,5 млн. Католики, в тому числі 60 священників вікаріату, є іноземцями.