У Бельгії відбулися загальнорічні збори товариства “Свята Софія”
  • Срд, 10/02/2016 - 08:59

У неділю, 7 лютого, в м. Генк (Бельгія) відбулися загальнорічні збори товариства “Свята Софія”. З цієї нагоди члени бельгійського товариства зібралися на спільну Божественну Літургію, котру очолив о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія” в Римі.

Після Літургії відбулася Панахида за всіх усопших членів товариства “Свята Софія”. На засіданні членів бельгійського товариства п. Петро Фірман, голова товариства, відзвітував за минулорічну діяльність та накреслив основні напрями роботи на наступний рік. Серед пріоритетів діяльності присутні визначили потребу налагодження тіснішої співпраці з матірнім товариством в Римі та філіями в інших країнах.

Додамо, що товариство “Свята Софія” в Бельгії було засноване у 1984 року з благословення патріарха Йосифа Сліпого. Товариство є власником храму Святого Івана Хрестителя та будинку у м. Генк.  Храм та осідок будо відкрито в 1988 році з нагоди ювілею Тисячоліття хрещення Русі-України. Основними завданнями товариства є популяризація спадщини патріарха Йосифа, робота з українською громадою, утримання храму та харитативна діяльність.