У Болехівському і Долинському протопресвітеріатах відбулася VII формаційна зустріч мирян
  • Пон, 26/12/2016 - 20:53

24 грудня, в м. Долина, у приміщенні загальноосвітньої школи №7 відбулася формаційна зустріч мирян із Болехівського та Долинського протопресвітеріатів.

Зустріч очолив Єпископ-помічник Івано-Франківський Йосафат (Мощич). Захід носив робочий характер, тому після молитви усі учасники, а це представники кожної парафії (священик і активні миряни), заслухали науки Владики та о. Миколи Крушеця. У своєму слові про ділення дарами-талантами Владика Йосафат і о. Микола хотіли допомогти вірянам та священикам пожвавити парафіяльне життя, організувати парафіяльну та економічну ради, творити «живу парафію».

Опісля відбулася праця в групах, де вірні висували свої пропозиції щодо пожвавлення парафіяльного життя. Згодом усі зустрілися на зачитування висновків праці в групах. На закінчення учасників заходу чекав приємний сюрприз – виступ священичого естрадного гурту «Кайрос». Владика подякував музичному гурту та наголосив, що це приклад ділення талантами. Єпископ запропонував запрошувати гурт на місії, храмові свята чи інші події на парафіях.

На запитання Владики чи потрібно ще зустрічатися у такому форматі, усі присутні заявили схвально, тому Єпископ запропонував провести подібну зустріч в теплу пору року і, можливо, на два дні. Опісля, Владика Йосафат підвів підсумки праці, заохотив до служіння, подякував директору школи п. Катерині Олійник та всім, хто доклався до проведення зустрічі.