У Британії проведуть служіння на знак солідарності з переслідуваними християнами
  • Пон, 29/04/2013 - 23:33

Наступного місяця церкви Британії та Ірландії проводитимуть богослужіння просто неба на знак солідарності з переслідуваними християнами світу. Організатором кампанії є служіння Release International, яке допомагає переслідуваним за віру християнам.

 

У деяких частинах світу влада руйнує церкви або забороняє громадам збиратися у власних будинках.

 

Віруючим з церкви Shouwang у Пекіні, Китай, заборонили заходити в приміщення їхньої церкви, а також погрожують арештом, якщо ті  збиратимуться на вулиці. За інформацією Release International, церква Shouwang провела більше ста зібрань на вулиці після того, як влада їм відмовила в офіційному визнанні.

 

У Нігерії руйнування церков екстремістами змусило багатьох християн проводити служіння на вулиці.

 

У Центральній Азії християни зустрічаються за містом, щоб уникнути нагляду.

 

Церкви Британії та Ірландії проводитимуть свої служіння на вулиці 19 і 26 травня як акт публічного свідчення солідарності з переслідуваною церквою.

 

«Це велика можливість мужньо заступитися за християн, які залишилися вірними своїм переконанням, незважаючи на переслідування», – сказав Пол Робінсон, виконавчий директор служіння Release International.

 

«Ми користуємося дивовижною свободою тут, у Британії. Наші брати і сестри, яких переслідують за віру, закликають нас максимально користуватися доступною нам свободою. Ми молимося за них, а також використаємо рідкісну можливість випробувати на собі хоча б малу частину життя тих, хто позбавлений комфорту, який є в нас».

 

За матеріалами www.cnlnews.tv