У Чорткові відбулася зустріч єпархіальних прес-секретарів УГКЦ
  • Срд, 28/05/2014 - 23:14

27 травня 2014 року в приміщенні Єпархіального управління Бучацької єпархії УГКЦ, що в Чорткові на Тернопільщині, відбулася чергова зустріч єпархіальних прес-секретарів. Додамо, такий захід відбувається двічі на рік щоразу в іншій єпархії УГКЦ.

Цього разу навчання для греко-католицьких прес-секретарів проводив Володимир Ільченко, доцент Інституту журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат філологічних наук, заслужений журналіст України. Пан Володимир розповів про функції ЗМІ та прес-служб, жанри подачі інформаційних повідомлень і будову прес-релізів та розкрив поняття «соціально значущої інформації». Цікаво, що кожен учасник заходу міг практично втілити свої знання, пишучи прес-релізи.

 Єпархіальні прес-секретарі цього дня також зустрілися з  владикою Дмитром (Григораком), Єпархом Бучацьким УГКЦ. На цій зустрічі обговорювалися питання  можливостей Бучацької єпархії щодо розширення роботи прес-служби. Владика підкреслив велику місію  церковних ЗМІ у проголошуванні Божого Слова з метою катехизації і євангелізації вірних УГКЦ та інших людей.

 Наприкінці зустрічі о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ,  разом із спільнотою прес-секретарів накреслив плани нових семінарів, під час яких Володимир Ільченко знову буде навчати та ділитися чималим досвідом.

Департамент інформації УГКЦ