У Демократичній Республіці Конго бойовики вбили священика
  • Пон, 16/04/2018 - 12:16

У Демократичній Республіці Конго католицький священик був знайдений застреленим незабаром після того, як він відслужив Месу.

Священик Етьєн Сенгіюмва був убитий в регіоні Північного Ківу в неділю, 8 квітня, бойовиками з угрупування Маї Маї Ньятура в Кьяхмебі, де він щойно відслужив Месу, а потім провів обряд хрещення і шлюбу, повідомив Гонзагве Нзабаніта, глава єпархії Гома, де скоєно злочин, повідомляє християнський Мегапортал invictory.com

Маї Маї Ньятура - озброєне угрупування, що діє в Північному Ківу, в східній частині Демократичної Республіки Конго.

Гонзагве Нзабаніта сказав, що Сенгіюмва, якому було 38 років, після звершення богослужінь пообідав разом з місцевими віруючими, а незабаром «ми знайшли його з простреленою головою».

У північних і південних районах Ківу панує насильство, джерелом якого є групи ополченців, які часто вимагають гроші у цивільних осіб або б'ються один з одним за контроль над мінеральними ресурсами.

Минулого тижня невідомі злочинці також викрали католицького священика в Північному Ківу, зажадавши 500 000 доларів за його звільнення.

Східна частина Демократичної Республіки Конго вже більш ніж два десятиліття є зоною збройного конфлікту, викликаного етнічними та земельними спорами, конкуренцією за контроль над мінеральними ресурсами регіону і суперництвом між регіональною владою.

Першого квітня в Конго, після  Великодньої Меси в парафії Карамбе, був викрадений озброєними чоловіками її настоятель Целестин Нганг. За звільнення священика зажадали викуп 500 000 доларів.