У Франції хочуть запровадити кримінальну відповідальність за «цифрове втручання» в рішення щодо проведення аборту
  • Птн, 02/12/2016 - 10:42

Архиєпископ Жорж Понтьє, глава Єпископської конференції Франції, скритикував президента Франсуа Олланда за те, що він підтримує законопроект, який має на меті притягати до кримінальної відповідальності веб-сайти, які «чинитимуть психологічний чи моральний тиск, щоб відмовляти осіб від проведення аборту».

В листі до президента прелат написав, що у випадку прийняття цього закону, жінки, які колись зробили аборт і жаліють про своє рішення, тепер не зможуть висловлювати свої відчуття і жаль з приводу вчиненого.

«Цей закон ставить під питання основи наших свобод, а найперше – свободу слова», – наголосив Архиєпископ Понтьє. – «На мою думку, це дуже серйозний напад на основи демократії».

Слід зазначити, що даний законопроект містить всього одну статтю, в якій розширюється поняття «втручання» в аборт і створюється нова кримінальна відповідальність за «цифрове втручання» в рішення щодо проведення аборту. Відповідно до цього закону, розміщення на веб-сайті інформації про, наприклад, ризики проведення процедури аборту чи спроби переконати жінку, що є інші рішення, крім аборту, нестиме за собою покарання у вигляді 2-ох років ув’язнення і 30 тис. євро штрафу.